Exprimátor Hudeček opouští klub TOP09

24.04.2015 14:17 | Zprávy

K dnešnímu dni opouštějí klub zastupitelů hlavního města Prahy TOP 09 a nezávislých Tomáš Hudeček, Eva Vorlíčková a Milan Růžička. V rámci zastupitelstva založí klub vlastní. ParlamentníListy.cz o situaci informoval Václav Novotný, předseda klubu TOP 09.

Exprimátor Hudeček opouští klub TOP09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

"Jestliže byl dosud klub TOP 09 a nezávislých politickými oponenty interpretován jako nečitelný, vznikají tímto krokem v Zastupitelstvu hl. m. Prahy dvě jasně vyprofilované entity, a to Klub TOP 09 a Klub nezávislých. Klub TOP 09 děkuje Tomášovi, Evě a Milanovi za spolupráci, která bude pokračovat ve dvou klubech sdílejících obdobné postoje," napsal Novotný.

O vzájemné antipatii v pražské TOPce, zejména po odchodu expředsedy Jiřího Vávry, slyšely ParlamentníListy.cz mnohokrát. Opakovaně bylo i zevnitř strany naznačeno, že právě Hudeček by měl některými svými kroky podporovat současnou primátorky Adrianu Krnáčovou, což z pozice opozičního zastupitele nejde.

"Hudeček s Vorlíčkovou si dohazovali vzájemně výhodné věci už v minulém vedení radnice, takže mě to nepřekvapilo, čekal jsem to dokonce dřív," sdělil naší redakci jeden ze zastupitelů ANO. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…