Exředitel Dvořák jasně: Dopravní podnik je v zisku, primátor lhal už dřív

21.06.2012 16:49

Podle informací ParlamentníchListů.cz proběhnulo ve středu mimořádné jednání představenstva Dopravního podniku v Praze. Cílem jednání byla finanční situace podniku. Podle dostupných informací je společnost v zisku téměř jedna miliarda korun.

Exředitel Dvořák jasně: Dopravní podnik je v zisku, primátor lhal už dřív
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schodech v metru

To ostatně na dnešním online chatu pro Novinky.cz uvedl bývalý generální ředitel Martin Dvořák. Ten přiznal, že loňský zisk činil téměř miliardu korun. Podle Dvořáka šlo o 991 milionů. Někdejší šéf DPP se rovněž podivil nad skutečností, kterou podle něj vytvářejí mnohá média.

"Je mi líto, kolik nesmyslů se o dopravním podniku, mně osobně a mém týmu v posledním půl roce napsalo. Nikdy bych nepředpokládal, jak velkých fabulací a lží se některá média a politici mohou dopouštět," řekl muž, který stál v čele společnosti čtyři roky.

Dvořák tak evidentně narážel i na informace Blesku, který v úterý večer vyfotografoval právě Dvořáka a podnikatele Ivo Rittiga cestou na schůzku v hotelu Novotel v Praze.

"Byla to čistě soukromá záležitost, nevidím na tom nic zvláštního. Nikdy jsem se netajil přátelstvím s Ivo Rittigem," vysvětlil Dvořák.

V chatu Novinek.cz se Dvořák taktéž ostře vyhradil proti primátorovi Prahy Bohuslavu Svobodovi. Ten se v poslední době několikrát opřel do někdejšího vedení, když řekl, že na DPP existovaly dvojí smlouvy. "Primátora jsem zažil fabulovat a účelově lhát v minulosti opakovaně," řekl Dvořák rezolutně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…