Exšéf Nemocnice Na Homolce měl kufr nacpaný miliony a zlatem

19.09.2014 7:25

Exšéf Nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý před svým červnovým zatčením sbalil miliony a zlato do zavazadla, které ukryl u kamaráda. Lidové noviny informují o kufru „poslední záchrany“, který Dbalý nacpal zlatem, jednadvaceti miliony, ale sbalil prý i známky či podepsanou Foglarovu knihu Hoši od Bobří řeky. Dbalý je podezřelý v kauze zmanipulování zakázky na digitalizaci chorobopisů.

Exšéf Nemocnice Na Homolce měl kufr nacpaný miliony a zlatem
Foto: zlataky.cz
Popisek: Investiční zlato, ilustrační foto

Bývalý ředitel Nemocnice Na Homolce prý zpanikařil, když k němu došla zpráva o policejní akci, která následně vedla k jeho zatčení kvůli zmanipulovaným zakázkám. Chtěl pravděpodobně zachránit, co se dá a začal balit svůj kufr. Vešlo se do něj podle informací LN 21 milionů korun, 185 tisíc eur, 5 000 dolarů, tři a půl kilogramu zlata, mezi nimi například velká investiční mince za milion korun, několik vzácných známek a podepsaná kniha Jaroslava Foglara Hoši od Bobří řeky.

Dbalému se ještě před zatčením podařilo kufr uschovat u kamaráda. Krátce na to si pro Dbalého do práce skutečně přišli policisté, obvinili ho z korupce a soud ho poslal do vazby. Bývalý šéf Homolky prý pro své cenné zavazadlo hledal bezpečnější místo a podařilo se mu ho uschovat k blízkému příteli, rovněž lékaři, působícímu v nemocnici Na Bulovce.  

V té době podle LN již na plné obrátky běželo vyšetřování, během něhož policisté obstavili Dbalého majetek a snažili se dohledat peníze, které měl získat z „cinknutých“ zakázek.

Když lékař viděl, co je v kufru, málem se zhroutil

Jak přesně kufr policisté vystopovali, není jasné. Každopádně si pro druhého opatrovníka, lékaře V. A., přišli přímo do ordinace, odkud jeli k příbuzným, u nichž kufr schoval. Když ho rozřízli a vypadly bankovky se zlatem, doktor se prý málem zhroutil. Vyšetřovatelům nicméně tvrdil, že o obsahu nic nevěděl, uschováním chtěl prý pouze oplatit laskavost příteli.

Podle LN nález zavazadla zkomplikuje Dbalého obhajobu, na obsah kufru si těžko mohl vydělat. Jeho advokátka Katarína Kožiaková Oboňová vidí věc jinak, jde prý o Dbalého úspory a výdělky ze sběratelské činnosti. „Vzhledem k jeho příjmům a rodinným poměrům jde o odpovídající částku," reagovala na dotaz serveru Lidovky.cz.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…