Exšéf protikorupční policie vyrukoval proti Bradáčové. Chce 200 tisíc a omluvu

26.11.2014 19:32

Omluvu ve sdělovacích prostředcích a 200 tisíc korun požaduje po pražské vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové exšéf protikorupční politicie Tomáš Martinec za její tvrzení, že proti ní vykonstruoval kauzu. Slova, která Martinec nemůže Bradáčové zapomenout, padla v březnu 2013 na Frekvenci 1.

Exšéf protikorupční policie vyrukoval proti Bradáčové. Chce 200 tisíc a omluvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Bradáčová v rádiu mimo jiné uvedla i to, že Martinec na ni vyrobil kauzu a výrok zachytily mikrofony: „Je to vyrobený na mě. Z ÚOKFK (Útvar odhalování korupce a finanční kriminality). Čekala jsem, kde to Martinec prodá,“ říká mimo jiné Bradáčová na záznamu, který odvysílala Frekvence 1. Bradáčová posléze médiím ale sdělila i to, že text byl nahrán tajně a byl vytržený z kontextu. Média tehdy spekulovala o souvislosti s kauzou údajného uplácení kolem IT zakázek zadávaných ministerstvem práce a sociálních věcí, kterou šetřila protikorupční policie vedená v té době Tomášem Martincem a případném prověřování bývalého manžela Bradáčové.

Bradáčová obdržela předžalobní upomínku, má se prý omluvit

Po roce a půl se opět domáhá Tomáš Martinec satisfakce. Jeho advokát Jiří Vyvadil adresoval aktuálně Bradáčové předžalobní upomínku, ve které píše, že měla Bradáčová jeho klienta bezdůvodně napadnout, tvrdit, že proti ní vykonstruoval kauzu jejímž předmětem měl být prodej informací sdělovacím prostředkům o trestním stíhání jejího manžela s cílem ji zničit. Exšéf protikorupční politice přes svého advokáta požaduje po vrchní státní zástupkyni, aby veřejně napsala prohlášení a omluvila se „za nepravdivý a ničím nepodložený výrok učiněný pro stanici Frekvence 1 dne 24. 3. 2013“. Pokud nedostane advokát od Bradáčové odpověď do deseti dnů, podá na ni žalobu. Zároveň požaduje i 200 tisíc korun.

Martinec už dříve podal trestní oznámení, to ale politice odložila

Advokát v předžalobní upomínce zároveň připomíná, že Martincovi nakonec nezbývalo nic jiného než odejít z funkce. Bradáčová prý porušila jeho osobnostní práva, zejména lidskou důstojnost a vážnost. Martinec už dříve podal na Bradáčovou kvůli vystoupení na Frekvenci 1 jedno trestní oznámení. Police ho ale odložila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…