Exsenátor a "přítel Ruska" Vyvadil se s tím nepáře: Naši vojáci zemřeli nesmyslně

08.07.2014 21:29

Advokát Jiří Vyvadil, který založil uskupení Přátelé Ruska v České republice, má vzkaz pro prezidenta Miloše Zemana. Prezident se prý mýlí, když tvrdí, že nejvyšší oběť čtyř českých vojáků v Afghánistánu měla smysl.

Exsenátor a "přítel Ruska" Vyvadil se s tím nepáře: Naši vojáci zemřeli nesmyslně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

„Vojenské mise Západu jsou jedním hlubokým a navíc zcela nelegitimním omylem. Jsou klasickou nespravedlivou válkou od počátku. Neopírají se o útok na tu či onu zemi, jde o válečné výpravy, pro které finančníci či politici v pohodě svých kanceláří při vybraných doušcích tu whisky, tu něčeho jiného, případně s milenkou na klíně, vydefinují nějaký ten důvod boje za svobodu a demokracii. Argumentace je tak chabá a tak lidsky nepřesvědčivá, že se jim těžko dá věřit. Ale vojáci jsou placení a jsou povinni bojovat za jakýkoliv důvod, který je jim předložen,“ poznamenává Vyvadil ve svém komentáři.

  • Celý text Jiřího Vyvadila ZDE

Prezident se podle jeho názoru fatálně mýlí, když zastává jiný postoj. Přítel Ruska označuje Zemanův názor dokonce za pitomost, a to především s ohledem na skutečnost, že Afghánistán nenapadl ani Česko, ani jinou zemi NATO. Smrt českých vojáků v této cizí zemi, kde vládnou především násilí a drogy, je nesmyslná. Až odejdou vojáci Západu, vrátí se prý Afghánistán ke svým „standardům“. A pokud se Češi zúčastňují této mise, v zásadě jen zvou teroristy do srdce Evropy.

Jak k tomuto závěru Vyvadil dospěl? Upozorňuje, že útok na Irák probudil v zemi temné síly, jejichž působení vidíme právě v těchto dnech a v Afghánistánu prý brzy dojde k něčemu podobnému. A rostoucí síla islámských radikálů ohrožuje celý svět. A děje se tak i díky Spojeným státům, které kdysi podporovali islamisty v boji proti sovětským silám. Jde o tytéž radikály, kteří tak důsledně bojují proti lidským právům především proti právům žen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…