Exstarosta Milan Jančík naříká: Z ODS je mi smutno na duši

30.10.2012 11:13

Milan Jančík, někdejší starosta Prahy 5, se rozhodl vyjádřit k situaci ve straně, kterou před dvěma lety opustil. Je mu prý neobyčejně smutno, když sleduje, jak se strana ideově vyprazdňuje a ovládají jí lidé, vyznávající bolševické heslo, že když se kácí les, létají třísky.

Exstarosta Milan Jančík naříká: Z ODS je mi smutno na duši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exstarosta Prahy 5 Milan Jančík

ODS podle Jančíka vždy podporovala podnikatele, nízké daně, jednoduchý stát a svobodu smlouvy. Nyní prý z celého stranického programu zbyly jen hypotéky poslanců a potřeba držet se moci. „ODS se rok za rokem nechává odstavovat od svého programu, oddělovat od vlastního voličského jádra a posouvat někam do indiferentního „středu“ politického spektra,“ varuje někdejší starosta Prahy 5.

Nikdo prý dnes neví, co si ODS myslí o daních, přistěhovalectví, národních zájmech, nebo tradičních hodnotách. „Obávám se, že pokud bychom se nyní zeptali všech členů ODS, co jich po zemi ještě zůstalo a platí příspěvky, jaký je jejich názor na tyto a podobné oblasti, dostaneme naprosto nehomogenní směs zmatených názorů,“ stěžuje si Jančík.

Celý komentář Milana Jančíka ZDE

Jako příklad uvádí uzavření dolní části Václavského náměstí, o kterém primátor Svoboda nebyl schopen dopředu informovat ani místní podnikatele. „Primátor a jeho lidé postupovali způsobem „když se kácí les, létají třísky“, což bylo – mimochodem – oblíbené přísloví mnoha bolševických posluhovačů v padesátých letech,“ zařadil Bohuslava Svobodu na politickou škálu.

ODS, která se nyní prezentuje jako „očištěná“, je podle něj v agónii a místo čistých rukou má své dlaně spíše špinavé. Jančíkovi je z toho prý smutno na duši.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…