FOTO Hlavně se neposrat. „Sluníčkáři“ mají v Praze plno, mluvil i profesor Putna

17.11.2015 13:51

Proti projevům nenávisti a zleva proti xenofobii, tak se nazývá dnešní happening, který se koná na náměstí Míru v Praze. „Sluníčkáři“ sem přišli vyjádřit podporu s migranty. A několik stovek jich určitě je, jak přímo z místa uvádí redaktorka ParlamentníchListů.cz.

FOTO Hlavně se neposrat. „Sluníčkáři“ mají v Praze plno, mluvil i profesor Putna
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prouprchlická demonstrace na Náměstí Míru

„Nejde o demonstraci, ale skutečně o happening. Moderátor nabádá ke svobodě, transparenty, které zde jsou, jsou na podporu uprchlíků,“ uvedla redaktorka. K vidění je také fotografie bývalého prezidenta Václava Havla se sloganem „Havel na Hrad“. 

Hned pod pódiem je také heslo od Jiřího Voskovce a Jana Wericha „Klid, rozvahu a hlavně se neposrat“. Příchozí přišli podpořit také profesor Martin C. Putna, který se před rokem dostal do sporu s prezidentem Milošem Zemanem ohledně svého jmenování profesorem, či herečka Táňa Fischerová.

Martin C. Putna ve svém projevu důrazně varoval před všemi druhy fundamentalismu. Atmosféru v současné společnosti srovnal se stavem české společnosti v roce 1938 před nástupem Hitlera. Tehdy prý také Češi uvěřili, že to s nimi diktátoři myslí dobře, a byli ochotni na jejich příkaz křičet slova jako „Židi ven“. „Je v zájmu nás všech, abychom neopakovali chybu z minulosti,“ varoval Putna. „Dnes se stalo normální spílat lidem, používat slovo havloid a posílat nenávistné e-maily,“ postěžoval si. „Nevzdáme se,“ zakončil.

Happening byl zahájen minutou ticha za zesnulé při teroristických útocích v Paříži. Následný průvod, který z náměstí Míru vyrazil na Václavské náměstí, čítal podle redaktorky tisíce lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…