FOTO Přišel... A tam nikdo! Babiš na schůzi ve Sněmovně

02.02.2022 8:47 | Ze sítí

Poté, co se do Jana Farského obul za neplnění poslaneckého mandátu Andrej Babiš, se novináři a komentátoři obrátili na něj a jeho účast ve Sněmovně. Že „maká“, se bývalý premiér rozhodl ukázat právě když ve Sněmovně řečnil Tomio Okamura. Jeho řečí se bavil a připravoval se na práci na výborech. Akorát že zbytečně. Výbory jsou zrušené. Poslanci sedí ve Sněmovně, protože chtějí schválit pandemický zákon.

FOTO Přišel... A tam nikdo! Babiš na schůzi ve Sněmovně
Foto: Repro Twitter
Popisek: Šéf ANO Andrej Babiš sám na výboru

Anketa

Pokud byste byl(a) sportovcem, měl(a) byste morální problém jet na olympiádu v Číně?

6%
92%
hlasovalo: 24412 lidí
Jak je známo, poslanec STAN Jan Farský odcestoval do USA za účelem studia a osobnostního rozvoje. Za to se do něj pouštěli jak jeho voliči, tak koaliční partneři a také opozice včetně Andreje Babiše. Ovšem z řad vládních politiků, jejich příznivců a novinářů začalo zaznívat, že zrovna Babiš nemá co kritizovat, když byl v období své vlády často ve Sněmovně nepřítomen a teď ani nechce funkci místopředsedy Sněmovny.

Nedávno však Babiš přešel do protiútoku. „Koukám, že někteří novináři mají starost, zda pracuju nebo nepracuju jako poslanec. Říkají, že moje práce je sedět ve Sněmovně, poslouchat projevy poslanců a chodit na výbory. Tak jim oznamuju, že makám,“ řekl Babiš včera a dodal, že poslouchá Tomia Okamuru. „Což mě mimochodem dost baví. A připravuju se na účast ve výborech,“ oznámil.

Ovšem jeho příprava na výbory byla vniveč. „Informuju novináře, kteří se zajímali o moji účast ve výborech, že jsem se dnes dostavil na výbor pro evropské záležitosti a je zrušený. Rozpočtový výbor, kam jsem chtěl jít v 9 hodin, také zrušený. Školský výbor totéž,“ vyfotil se na pozadí prázdné místnosti bývalý premiér. Poslanci totiž sedí na plénu Sněmovny, kde stále vystupují poslanci SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…