FOTO Šla Nanynka do zelí, do zelí, do zelí… Šéf Sněmovny Vondráček během jednání o rozpočtu pařil na iPadu

20.12.2018 15:46

Jak může vypadat jednání nad napjatým státním rozpočtem? Všelijak. Například předseda PSP Radek Vondráček si čas nad klíčovou položkou České republiky krátil hraním na klavír na tabletu. A zřejmě mu to šlo velice dobře, jelikož jeho hbité prsty nad pomyslnou klávesnicí sledoval i předseda ODS Fiala. Vondráčka při odpočinkové aktivitě zachytil fotograf ParlamentníchListů.cz ve středu.

FOTO Šla Nanynka do zelí, do zelí, do zelí… Šéf Sněmovny Vondráček během jednání o rozpočtu pařil na iPadu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

Sněmovna nakonec státní rozpočet na příští rok schválila. Schválený schodek má proti letošku klesnout o deset miliard na 40 miliard korun. Pro rozpočet hlasovalo všech 108 poslanců, které mají ANO, ČSSD a KSČM. Ostatní poslanci hlasovali proti schválení rozpočtu. V dílčích hlasováních o návrzích na přesuny peněz uvnitř rozpočtu podpořila Sněmovna jen úpravy rozpočtového výboru a poslanců KSČM, jež menšinovou vládu hnutí ANO a ČSSD toleruje.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) si podle MfD přijde na 203,5 tisíce korun měsíčně. K tomu má řadu asistentů a poradců, náhrad, šoféra a prakticky vše, co se týká výkonu jeho funkce či zahraničních cest, je rovněž hrazeno štědrým rozpočtem Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…