FOTO, VIDEO Neuvěřitelný happening. Totálně dojaté Miroslavě Němcové nosili květiny za to, že odešla z prezidentovy inaugurace

20.03.2018 19:17

Když ve Vladislavském sále na Pražském hradě ve svém inauguračním projevu prezident Miloš Zeman zaútočil na veřejnoprávní Českou televizi, které vyčetl příklon k TOP 09 a neobjektivitu, na protest přímo při jeho projevu odešla ze sálu poslankyně ODS Miroslava Němcová. A protože pro některé voliče to bylo velmi odvážné a obdivuhodné gesto, vznikla za něj jako poděkování akce „Květiny díků pro Miroslavu Němcovou“, zde je video.

FOTO, VIDEO Neuvěřitelný happening. Totálně dojaté Miroslavě Němcové nosili květiny za to, že odešla z prezidentovy inaugurace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předání květin poslankyni Miroslavě Němcové jako výraz díků za její odvahu a postoj k inauguračnímu projevu prezidenta

Organizátoři, kteří událost založili na facebookových stránkách, zvali občany i voliče dnes v pozdějších odpoledních hodinách před Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky, přičemž zde chtěli podpořit Miroslavu Němcovou a předat jí jako poděkování květiny. Děkovat se mělo především za její gesto, které udělala 8. 3., když během inauguračního projevu Miloše Zemana protestně opustila sál s tím, že kdyby dál poslouchala prezidentův proslov plný útoků, dostala by infarkt. Následovali ji i někteří poslanci TOP 09 a KDU-ČSL.

"V úterý 20. 3. se sejdeme a předáme před sněmovnou paní poslankyni květiny jako poděkování.za její odvahu a postoj k inauguračnímu projevu prezidenta. Vítáni jsou nejen ti, kdo květiny přinesou, ale i ti, kdo chtějí paní Němcovou podpořit či ji poděkovat," svolávali organizátoři.

„Tímto bych jí rád poděkoval za její odvahu jako občan i volič, že v české politice pomohla zachovat nejen statečnost, ale i důstojnost. Myslím, že nejsem jediný, proto vznikla tato událost. V úterý 20. 3. se sejdeme a předáme před Sněmovnou paní poslankyni květiny jako poděkování,“ uvedl v popisu akce jeden z organizátorů. 

Na akci dorazilo několik desítek lidí a Miroslava Němcová byla mimořádně dojatá. Dokonce se prý z přívalu vděku málem rozplakala. "Ale budu tvrdá, vydržím to," slyšel fotograf PL.cz její ujištění.

Sama poslankyně později všem vyjádřila svůj dík přes sociální sítě. "Jsem vám velmi vděčná za podporu a těšilo mě, že jsem se s vámi mohla pozdravit a podat vám ruku. Spojuje nás víra v to, že naše země má na víc a určitě si uvědomujeme, že to, kam jako společnost dojdeme, záleží na každém z nás," ujistila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …