Facebook hrozí zrušením facebookové stránky Tomia Okamury, Radima Fialy i hnutí SPD. Okamura se chce bránit i u soudu

14.07.2020 11:08 | Zprávy

Facebook hrozí zrušením facebookové stránky Tomia Okamury, Radima Fialy i hnutí SPD. „Stránce hrozí zrušení zveřejnění. Vaší stránce v důsledku pokračujího porušování zásad komunity hrozí zrušení zveřejnění,“ mohli se dočíst předseda hnutí SPD Tomio Okamura, místopředseda SPD Radim Fiala i správce facebookové stránky hnutí SPD.

Facebook hrozí zrušením facebookové stránky Tomia Okamury, Radima Fialy i hnutí SPD. Okamura se chce bránit i u soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura

Podle hnutí SPD tyto facebookové profily ale „zásady komunity“ neporušují. Okamura považuje kroky facebooku za hrubý útok na svobodu slova, útok na základní občanské svobody dané Listinou základních práv a svobod a za porušení volné soutěže politických stran daných ústavním pořádkem ČR. Pokud Facebook dané stránky zruší, hnutí SPD a oba poslanci podniknou nezbytné právní kroky nutné k obraně svých ústavních práv u českých soudů, včetně Ústavního, i u soudů mezinárodních.

O co jde? Aniž by Radimovi Fialovi či správci profilu hnutí SPD přišlo jakékoli oznámení, v rubrice „Kvalita stránky“ se objevilo „Stránce hrozí zrušení zveřejnění. Vaší stránce v důsledku pokračujícího porušování zásad komunity hrozí zrušení zveřejnění.“ Pokud by oba profily porušily nějaká pravidla, měly by zde být údajně prohřešky uvedené. Tak tomu však není. Toto přišlo jako blesk z čistého nebe bez jakéhokoli upozornění.

Pokud jde o profil Tomia Okamury, tak tam upozornění Facebooku ohledně údajného porušení zásad komunity přišla, Okamura ale říká, že pravidla neporušil a že jde o nesmyslná nařčení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…