Fagan žaluje ČR a Kalouska: Chce nechat zmrazit zlato vrácené po válce

28.11.2011 22:55

Americký právník Ed Fagan se kvůli karlovarským dluhopisům rozhodl žalovat Českou republiku, chce blokovat budoucí české bondy a zmrazit zlato vrácené po válce do Česka. Napsal to server Česká pozice.

Fagan žaluje ČR a Kalouska: Chce nechat zmrazit zlato vrácené po válce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Ed Fagan se rozhodl pro podání žalob na český stát u amerických soudů. Samostatné řízení povede proti ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) a jeho náměstkovi Janu Gregorovi, dále i proti primátorovi Karlových Varů Petru Kulhánkovi (Karlovarská občanská alternativa – KOA).

Nejvíc se zlobí na Kalouska

V žalobě, která bude úředně podána 12. prosince, uvádí, že už soudnímu řízení nelze zabránit. „Když začnou spolupracovat teď, mohou zmírnit škody — ale soudní řízení nezastaví,“ sdělil serveru Fagan.

K tématu:
Šok ve Varech. Renomovaný právník z USA po nich chce 10 miliard

Zvláště pak ministerstvo financí obviňuje z „podvodu, klamání, pokusu o manipulování médií a veřejného mínění a dalšího počínání, které porušuje jejich chování jako veřejných činitelů a zmenšuje důvěru veřejnosti“.

„Dovoluji si prohlásit, že chování, které jste vy, pane ministře Kalousku, úředníci ministerstva financí, funkcionáři České národní banky a představitelé města Karlovy Vary projevovali ve vztahu k dluhopisům, je stejné jako chování, které vedlo k obrovskému odškodnění, jež Česká republika musela zaplatit v případech CME versus Česká republika a Lauder versus Česká republika,“ napsal Fagan v dopise ministerstvu financí.

Související:
Od Karlových Varů chci miliardy, říká Fagan
Advokátu Faganovi dochází trpělivost. Vary dostaly ultimátum

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …