Fakt se za svou práci nemusím stydět, hájí se odvolaný ministr Němeček

11.11.2016 20:50

Když předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) odvolal ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera, zřejmě tím potěšil prezidenta Zemana, který Dienstbiera opakovaně kritizoval. Když odvolal ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka, pravděpodobně tím udělal radost šéfovi hnutí ANO, který nevynechal žádnou příležitost, aby si do Němečka rýpl. Šéf resortu zdravotnictví však dal najevo, že ke svému odvolání nebude mlčet.

Fakt se za svou práci nemusím stydět, hájí se odvolaný ministr Němeček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček přinesl do sněmovny na podporu protikuřáckého zákona urnu s nápisem Kouření může způsobit pomalou a bolestivou smrt

Předseda vlády Bohuslav Sobotka oznámil, že vymění dva ministry a nikoli tři, jak spekulovala média. Na ministerské popraviště byli vysláni ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček. Ten se ke svému odvolání vyjádřil na sociální síti Twitter.

„Za tři roky na ministerstvu jsem pomohl pacientům, lékařskému personálu a nemocnicím. Podařilo se mi ubránit resort před Babišovými pokusy o privatizaci zdravotnictví. Fakt se za svou práci nemusím stydět,“ konstatoval končící šéf resortu zdravotnictví a všem připomněl, že právě Babiš opakovaně prohlašoval, jak špatně Němeček svůj resort řídí. Odvolání ministra zdravotnictví tak prý muselo Babiše potěšit. „Ministr financí a šéf hnutí ANO září štěstím poté, co premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) oznámil změny ve vládě,“ napsal Němeček na svůj twitter.

Ke svému odvolání nemlčel ani Jiří Dienstbier. Má za to, že ho Sobotka obětoval ve jménu poklidného průběhu jarního sjezdu ČSSD, kde delegáti sjezdu rozhodnou o tom, zda bude Sobotka předsedou strany další dva roky. Ale možná i méně. Podle všeho bude záležet na tom, jak si ČSSD povede v nadcházejících sněmovních volbách. Průzkumy pro ni zatím nevypadají nijak slavně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …