Faltýnek: Dělám si poznámky. To nic neznamená

07.04.2021 12:52

Server Seznam Zprávy se dostal k zápiskům šéfa poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka a pokračují v jejich dalším zveřejňování. Patrné je například to, že Faltýnek se velmi aktivně věnoval i pražské politice, a to v letech 2014 až 2018, kdy mělo v hlavním městě ANO primátorku Adrianu Krnáčovou.

Faltýnek: Dělám si poznámky. To nic neznamená
Foto: Archiv PL
Popisek: Jaroslav Faltýnek v pořadu Horké téma

Anketa

Je Janek Ledecký dezinformátor?

32%
68%
hlasovalo: 8687 lidí

Faltýnek v dané době podle zápisků řešil řadu citlivých obchodních sporů. Například se zabýval zásadní zakázkou dopravního podniku, kdy se zajímal o miliardový obchodní spor o pronájem reklamních ploch v pražské hromadné dopravě. Zde nejprve byla vypovězena smlouva na pronájem reklamních ploch společnosti Rencar, následně ji získala společnost spoluvlastněná Faltýnkovým kamarádem. A právě tato společnost potom dává hnutí ANO obří slevy na billboardy v Praze. 

Na scéně je pak díky zápiskům i Jiří Švachula, expolitik hnutí ANO, jenž je obžalovaný z rozsáhlých manipulací při rozdělování veřejných zakázek v kauze Stoka. Švachula mimo jiné také chodíval s Faltýnkovým synem na víno a zároveň byl pro Faltýnka důležitý i svou pozicí na antimonopolním úřadu, kde byl členem rozkladové komise. Kromě toho také Faltýnka pravidelně navštěvoval advokát Květoslav Hlína, někdejší právník dopravního podniku. 

Jaroslav Faltýnek zjistil, že kvůli své nepozornosti, či možná kvůli nepořádnosti, přišel o zápisky ze svého diáře. Po dotazech novinářů jejich pravost nepopíral, ale zpochybňoval jejich hodnověrnost.

„Jako osoba politicky činná jsem v kontaktu s řadou lidí, kteří za mnou přicházejí s různými typy sdělení a jejichž důvěryhodnost je značně kolísavá. Pokud si některá z těchto sdělení heslovitě poznamenám, nelze z toho vyvodit, že jde o zachycení reálného stavu, natož pravdivého obrazu o skutečnosti,“ prohlásil šéf poslaneckého klubu hnutí ANO.

Jde např. o ručně nebo na stroji psané poznámky např. o tom, které akcie drží.

„SRO – vlastní AKCIE 33 procent. Kmenové listy (akcie na doručitele),“ zní jedna z poznámek. K té si Faltýnek připsal ještě drobnost. „Skutečný vlastník – Já.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…