Faltýnek: Já a Babišův klon?

17.02.2015 13:56

Rezignace ministryně spravedlnosti Heleny Válkové vyvolala mnohé kontroverze a tak není divu, že se na toto téma sešlo na profilu čelného politika hnutí ANO Jaroslava Faltýnka hned několik dotazů, které dnes zodpověděl.

Faltýnek: Já a Babišův klon?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Čtenáře, který svůj dotaz položil pod přezdívkou „rene“, zajímalo, proč byla Válková odvolána a proč už z vlády odchází druhý ministr nominovaný hnutím ANO. Faltýnek upřesnil, že jak Válková, tak bývalý ministr dopravy Antonín Prachař skončili po vzájemné dohodě na základě diskuze s předsednictvem hnutí.

Paní ministryně s prezidentem konzultovala další postup

Čtenáře, který se představil jako „zemědělec“ zajímalo, proč o budoucnosti Válkové bude jednat Faltýnek s prezidentem, ale bez ní. Poukázal na to, že když odcházel z ministerstva Prachař, na jednání u hlavy státu nebyl. I tentokrát musel Faltýnek upřesnit čtenářovy informace: „Paní ministryně byla u pana prezidenta konzultovat svůj další postup, je to její rozhodnutí a právo, kolega Prachař tak neučinil, ale to je otázka na něj,“ uvedl.

Pisatel Bady vyjádřil přesvědčení, že Faltýnek zůstane svůj a „nebude jen Babišův klon“. „Je pravda, že s panem Babišem spolupracuji 15 roků a jsem na to hrdý, vážím si ho, protože vždy dodržel svoje slovo,“ reagoval Faltýnek diplomaticky.

Válková se bude věnovat práci poslankyně

Dalšího čtenáře zajímalo, zda Válková odešla dobrovolně. „Co je špatného na tom říct, že jste ji odvolali a schováváte se za to, že odešla sama,“ ptal se čtenář pod přezdívkou Míša Kulička. Faltýnek zopakoval, že Válková nebyla odvolána, ale odešla po vzájemné dohodě. Dodal, že až stávající ministryně spravedlnosti ukončí svoji činnost na ministerstvu, bude se věnovat práci ve sněmovně.

Celé znění otázek a odpovědí najdete zde


 


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…