Faltýnek prý trpí a vyčítá Babišovi. Chce s tím seknout

18.11.2020 11:52

Šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek toho má podle všeho dost. Novinářka Sabina Slonková tvrdí, že druhý nejmocnější muž hnutí ANO vážně uvažuje o odchodu z politiky. Informace vyplouvá na povrch v době, kdy spolu s ní vychází najevo i další podrobnosti o schůzce ve vyšehradské restauraci Rio´s.

Faltýnek prý trpí a vyčítá Babišovi. Chce s tím seknout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek a Andrej Babiš

Donedávna platilo, že Andrej Babiš nemá věrnějšího politického souputníka, než je šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Zdá se však, že v poslední době jejich dosud pevné pouto dostává trhliny. Babišovi se nelíbilo, že si Faltýnek odletěl na odpočinek do Španělska v době, kdy většina Čechů v koronavirové krizi sedí po urgencích Babišovy vlády doma.

Anketa

Dělá prezident Zeman svou práci dobře? (Ptáme se od 18.11.2020)

80%
20%
hlasovalo: 20407 lidí

Dalším jablkem sváru je vyšehradská schůzka v restauraci Rio´s, kam Faltýnek vyrazil na setkání s tehdejším ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou. V době, kdy měly být všechny restaurace z nařízení téhož Romana Prymuly zavřené.

A zdá se, že Faltýnek toho začíná mít dost.

Opakovaně dal najevo, že mu to za to fakt nestojí. A po tom skandálu s restaurací na Vyšehradě to vzal velmi úkorně. Dotklo se ho, že o něm premiér veřejně mluví jako o někom, kdo něco přehnal a překračuje své kompetence. Když ho podobnými schůzkami a vyjednáváním sám pověřuje,“ uvedl jeden z Faltýnkových známých.

Na světlo přitom vyplovají další zprávy o vyšehradské schůzce. V restauraci se sešlo víc lidí a takříkajíc se rozšoupli, protože podle informací serveru Seznam Zprávy celková útrata přesáhla 40 tisíc korun. Z větší části prý tuto částku zaplatil Roman Horváth, spolumajitel ostravské pojišťovací společnosti Satum Czech.

Horváth v minulosti obdaroval politiky. V roce 2010 poslal 100 tisíc ODS a v roce 2018 poslal hnutí ANO 1 milion korun.

„Mimochodem ten rok žádná jiná společnost Babišovu hnutí neposlala více. A celkově šlo o druhý nejvyšší dar, když ostravskou In-Credit leasing jako fyzická osoba se svými třemi miliony korun přeskočil jen podnikatel a někdejší kandidát na pražského primátora Petr Stuchlík,“ doplnil server.

V restauraci měl být také pražský galerista Jan Třeštík a syn fotbalového funkcionáře Jana Gottvalda.

„Základem fungování Gottvalda juniora je podle zdrojů Seznam Zpráv čilé udržování kontaktů se širokým spektrem lidí. A to právě na dýcháncích podobného ražení, jako byl ten na Vyšehradě. Dle informací z prostředí brněnských finančníků a lobbistů například o loňských Vánocích se v luxusním hotelu International v centru Brna pohyboval Gottvald ve společnosti několika klíčových hráčů od stavebnictví přes zdravotnictví až k vysoké politice. Dodejme, že Gottvald i otázku ohledně vztahu s níže uvedenými muži nechal bez reakce,“ uvedl server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …