Faltýnek vrátil úder Němečkovi: Nemusíte zůstat ve funkci. A vytáhl starší kauzu

07.11.2014 13:35

Předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek se na tiskové konferenci vymezil proti ministrovi zdravotnictví Svatopluku Němečkovi. Ostrá tisková konference ministra podle Faltýnka vedla k tomu, že se sněmovna bude zabývat problematikou zdravotnictví, a to neplánovaně, původně měl být probírán např. rozpočet.

Faltýnek vrátil úder Němečkovi: Nemusíte zůstat ve funkci. A vytáhl starší kauzu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

„Ročně jde do českého zdravotnictví asi 300 miliard korun, což není málo, a my máme velké pochybnosti o tom, zda jsou využívány efektivně," uvedl Faltýnek. ANO prý upozornilo na další potenciální tunel vedoucí z českého zdravotnictví a ozval se křik. Faltýnek ale jednoznačně odmítl, že by Babišův deník MF Dnes účelově útočil na ministra zdravotnictví.

Zopakoval, že financování českého zdravotnictví není průhledné, a je otázka, zda by měl ministr Němeček zůstat ve své funkci. Koalice o tom prý bude diskutovat. Stojí za pozornost, že ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš v reakci na slova ministra Němečka zareagoval velmi ostře. Na sociální síti mu doporučil protialkoholní léčbu.

Ministr Němeček prý nekomunikuje se zdravotnickým výborem sněmovny

Poslanec za ANO Miloslav Janulík k tomu poznamenal, že jde o tzv. tkáňová centra a aplikaci tkáňových buněk. Tato centra spotřebují nemalé množství peněz a navíc používají metod, které ještě nejsou široce využívány. „Mně to připomíná příběh protonového centra, kdy se tu něco vybudovalo a pak se pro to hledá náplň," poznamenal Janulík.

Poslanec Rostislav Vyzula označil vystoupení ministra Němečka za nekorektní. Neblahou zkušenost s ním prý má i v roli předsedy zdravotního výboru sněmovny, protože ministr na něj příliš nedochází a nevyjadřuje se ani k plnění legislativního plánu.

Na tiskové konferenci také zaznělo, že v době ředitelování ministra Němečka v ostravské fakultní nemocnici došlo k podezřelému nákupu přístroje CT, který mohl být předražen. A pokud skutečně předražen byl, pak by Němeček neměl zůstávat ve funkci šéfa rezortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…