Feministky nechápavě kroutí hlavou nad tím, kolik žen volilo Trumpa. Jak jen mohou být tak neuvědomělé?

11.11.2016 10:21

Donalda Trumpa podpořilo ve volbách 42 procent voliček. Navzdory četným obviněním ze sexuálních útoků a přes Trumpovy nelichotivé výroky o ženách. Informoval o tom server Echo24 s tím, že Trumpovu demokratickou rivalku Clintonovou podpořilo 54 procent voliček.

Feministky nechápavě kroutí hlavou nad tím, kolik žen volilo Trumpa. Jak jen mohou být tak neuvědomělé?
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Jak server uvádí, republikánský kandidát Trump získal na svou stranu více než polovinu bělošek, které přišly k volbám. Téměř 40 procent těchto žen mělo vysokoškolský diplom.

Podle odborníků, jak server dále píše, to dokazuje, že i hlasující Američanky zajímaly přednostně otázky spojené s ekonomikou, zaměstnaností, imigrací a terorismem. Nerozhodovaly se podle toho, zda je kandidátem muž či žena a jak se chová k opačnému pohlaví.

Ve volbách se neprojevilo „velké sesterství“, cituje server politoložku Diane Heithovou z University St. John‘s v New Yorku. „Způsob, jakým (Trump) jednal se ženami, nezastínil důležité body pro jeho voliče: sociální propad a pocit opovržení ze strany elit, jejichž je Clintonová nedílnou součástí,“ doplnila.

„Více než polovina bílých žen hlasovala pro muže, který se na videu chlubil spácháním sexuálních útoků a který řekl, že jmenuje do Nejvyššího soudu soudce, který zruší rozhodnutí legalizující potraty,“ napsala editorka magazínu Slate Laura Andersonová. „Bílé ženy zradily své souputnice, svou zemi i sebe samy,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…