Feministky se v Rakousku staví proti migrantům. Začíná se připomínat role ženy v islámu

03.07.2021 19:59

Rakousko je v šoku. Ve Vídni byla znásilněna a zavražděna teprve třináctiletá dívka. Podezřelá je skupina Afghánců. Možná šlo navíc celé věci zabránit. Jeden z pachatelů měl být vyhoštěn. Proč se to nestalo, se prý neví. Navíc bohužel zřejmě nejde o žádnou výjimku. „Ženy s muslimskými partnery jsou bity častěji,“ přitakávají rakouské neziskovky.

Feministky se v Rakousku staví proti migrantům. Začíná se připomínat role ženy v islámu
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Policejní zásah proti útočníkům ve Vídni.

Rakouskem hýbe vražda teprve třináctileté dívky. Její tělo bylo nalezeno před týdnem na okraji Vídně. Jde přitom už o patnáctou vraždu ženy od začátku roku 2021. Policie uvedla, že ze smrti dívky jsou podezřelí čtyři žadatelé o azyl z Afghánistánu. Oběť se s vrahy znala a v soukromém bytě s nimi měla konzumovat drogy. Pak jimi byla znásilněna a zabita.

Rakouský ministr vnitra Karl Nehammer k případu uvedl, že jeden z podezřelých měl být už v roce 2019 vyhoštěn ze země kvůli spáchání několika trestných činů. Protože byl ovšem tehdy ještě nezletilý, nemohl být vrácen do Afghánistánu. Proč nebyl vypovězen poté, co plnoletost dovršil, není jasné.

Celkem logicky se tak v Rakousku začínají protínat zájmy odpůrců migrace a feministických ochránkyň a ochránců ženských práv. Ti dávají podobné případy brutálních vražd žen do souvislosti s tím, že pachatelé nerakouského původu vyznávají často tradiční patriarchální model společnosti, ve kterém ženám zůstává pouze podřadná úloha.

Před několika měsíci byla například rakouská veřejnost zděšena případem, kdy Rakušan, ovšem egyptského původu, svoji družku polil benzinem a zapálil. Žena na následky útoku zemřela. I organizace, jež se věnují ochraně žen, přiznávají, že jejich pomoc nadprůměrně vyhledávají ženy, které žijí s muslimskými muži.

U případu zavražděné třináctileté dívky vidí kritici migrace ze zemí jiného civilizačního okruhu přímou souvislost s obrovskou migrační vlnou v letech 2015 a 2016. V těchto letech došly do Rakouska až desítky tisíc lidí, hlavně ze Sýrie, a právě z Afghánistánu. Afghánci mají dle rakouské policie také největší problémy se začleněním do společnosti.

Na problémy spojené s téměř neřízenou migrací už léta upozorňují třeba rakouští Svobodní. Ti volají po vyhošťování migrantů, kteří nemají šanci získat v zemi azyl nebo kteří páchali trestnou činnost. Podle jejich názoru tak nese současná vláda spoluzodpovědnost za smrt žen zavražděných cizinci.  

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…