Fendrych se posmívá: Zeman už je jako Jakeš. Asi na internetu viděl jeden kreslený film

15.06.2019 19:24

Ve čtvrtek večer v TV Barrandov se prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem vyjádřil na adresu ČSSD, že trpí sebevražedným komplexem jako lumíci. A to v kontextu s faktem, že pod tlakem a návalem kritiky ministr kultury Antonín Staněk podal demisi. „Začíná svými výroky připomínat slavného Milouše Jakeše krátce před revolucí,“ píše ve svém komentáři na serveru Aktuálně.cz k Zemanovu přirovnání komentátor Martin Fendrych.

Fendrych se posmívá: Zeman už je jako Jakeš. Asi na internetu viděl jeden kreslený film
Foto: Printscreen z vysílání
Popisek: Prezident Miloš Zeman ve vysílání Blesk.cz

Část rozhovoru prezidenta Miloše Zemana podrobně Fendrych rozebral. „Víte, co jsou to lumíci, pane Soukupe?“ citoval otázku, kterou položila hlava státu moderátorovi pořadu. Podle Fendrycha je to otázka připomínající plukovníka Bedřicha Krause ze Švejka, majícího též přídomek von Zillergut, který přítomné obšťastňoval dotazy typu: Víte, co je to okno? Víte, co je to příkop? Víte, co je to motyka?

Poté se pustil prezident do popisu, co to vlastně lumíci jsou: „Jsou dílem motýli, dílem brouci, podle zrovna stadia vývinu, a ti trpí sebevražedným komplexem, který spočívá v tom, že se vrhají do moře. A tam utonou, protože neumí plavat,“ vysvětloval. Zde Fendrych dodal, že ČSSD má sebevraždu páchat rezignací ministra Staňka, tedy adepta na možná nejhoršího ministra kultury po roce 1989.

Zdůraznil to, co bylo Zemanovi po odvysílání pořadu z mnoha stran vyčítáno, a sice fakt, že lumíci nejsou „dílem motýli, dílem brouci, podle zrovna stadia vývinu“, nýbrž druh hlodavců. „Je dost těžké představit si, jak se motýli či brouci ‚vrhají do moře‘, už to mohlo Zemana trknout, ale on se u ‚žáka‘ Soukupa nachází ve svém vybuzeném poučovacím módu,“ míní komentátor.

Zamyslel se rovnou nad tím, z čeho může prezidentův mylný výklad zvířete lumíka plynout. „Zeman asi když brouzdá po internetu (přičemž občas může narazit na dětské porno), zhlédl film Walta Disneyho z roku 1958 nesoucí název Bílá divočina, ve kterém je zfalšovaná masová sebevražda lumíků,“ řekl s tím, že část Zemanových „znalostí“ pravděpodobně pochází od Disneyho z fake masové sebevraždy.

„Každopádně je český prezident prvním zoologem, kdo tvrdí, že jsou tito hlodavci dílem motýli, dílem brouci,“ rýpl si do hlavy státu Fendrych.

Zeman podle něj už dosáhl úrovně Milouše Jakeše, který v letech 1987-1989 působil jako generální tajemník ÚV KSČ. Před revolucí, v červenci 1989, prý zazářil svým projevem na Červeném Hrádku na Plzeňsku, v němž zaměnil elektrický ohřívač vody bojler za zvíře produkované rychlovýkrmem. 

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…