Feri už prý nebude "topkař z Teplic". Chce se přestěhovat do míst, kde je jeho strana mnohem silnější

23.10.2016 21:17

Výrazný mladý politik z řad TOP 09, Dominik Feri, na sebe nejednou upoutal pozornost. Mimo jiné svým nezvyklým účesem, ale také tím, že se nezdráhá kritizovat současného předsedu strany Miroslava Kalouska. Teď se tento mladý muž rozhodl k dalšímu politickému kroku.

Feri už prý nebude "topkař z Teplic". Chce se přestěhovat do míst, kde je jeho strana mnohem silnější
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Dominik Feri, radní Teplic za TOP 09.

Jeden z nejvýraznějších politiků mladé generace Dominik Feri se rozhodl "přestěhovat". Ač je v severočeských Teplicích zastupitelem a dokázal tam v nedávných krajských volbách získat slušný počet preferenčních hlasů (i když na postup do zastupitelstva to kvůli slabému výsledku kandidátky TOP 09 nestačilo), rozhodl se podle informací ParlamentníchListů.cz "přestoupit" do místní organizace na Praze 3.

Vysvětluje to tím, že v Praze studuje a ve třetím obvodu žije. Objevují se ovšem i spekulace, že ambiciózní politik raději vyměnil nejistý "sever", kde TOP 09 nikdy nezářilo, za "jistotu" hlavního města, kde naopak vždy byla z celé republiky nejúspěšnější. Samotná Praha 3 pak bývala pro Topku nadstandardně úspěšnou i na pražské poměry. Dařilo se jí zde ve volbách a v posledních dvou obdobích zde dokonce má starostku, známou Vladimíru Hujovou. 

V Teplicích ovšem Feri zůstává zastupitelem. A jeho politické ambice tím rozhodně nekončí. Podle informací ParlamentníchListů.cz má dokonce ambice ucházet se o posty v celorepublikovém vedení strany.

Dominik Feri se narodil 11. července 1996 v Ústeckém kraji – v Kadani. Většinu života však prožil v Teplicích, kde se také v roce 2014 stal zastupitelem a členem rady města. V roce 2015 vstoupil do řad TOP 09 a opakovaně na sebe upoutal pozornost. Jde o politika, jenž je velmi aktivní na sociálních sítích, ale nezdráhá se ani debatovat s voliči. Mluvívá se studenty nejen na severu Čech. Nedávno informoval o tom, že zavítal do Mladé Boleslavi a hovořil zde se studenty. Svou aktivitou se snaží do TOP 09 přilákat nové členy, kteří mohou být budoucností strany.

Na své stranické kolegy v nedávném rozhovoru pro DVTV.cz konstatoval, že by nové členy strany měli získávat i jeho spolustraníci, sám na to nestačí. Svému stranickému šéfovi Kalouskovi pak přes média vzkázal, že je třeba zaměřit se i na jiná témata než na obhajobu svobody a kritiku Andreje Babiše. To jsou jistě důležitá témata, ale sama o sobě nestačí. TOP 09 potřebuje podle názoru Feriho představit program, který osloví mladé lidi, střední třídu, ale i seniory. Pakliže to strana nedokáže, může být podle Feriho odsouzena k smrti.

Politické stěhování

Sám však dělá leccos pro to, aby se tento chmurný scénář nenaplnil. V předvolební kampani před krajskými volbami se snažil pomoct např. kolegům z Brna, když se nechal vyprat – takřka doslova. Má tmavší pleť a v poněkud bizarním předvolebním klipu se nechal strčit do vany a vydrhnout Matějem Hollanem z hnutí žít Brno doběla. Pánové se inspirovali v satirickém pořadu Česká soda z 90. let minulého století.  

Nastal střih a z obrovského množství pěny se vynořil muž bílý jako nevěstiny šaty. Nebyl to Feri, z vany vylezl další z kandidátů, Michal Doležal, ale koalice hnutí Žít Brno a TOP 09 v Brně hlásala, že dokázala vyprat snědého Dominika Feriho a jistě vypere, rozumějte vyhodí, i Michala Haška (ČSSD). Zajímavé je, že se to opravdu podařilo. Hašek končí v pozici Jihomoravského hejtmana, byť je otázka, do jaké míry se na tom podílela již řečená koalice, když získala toliko čtyři zastupitelské mandáty.

Mladík, jenž se nezdráhá kritizovat Mirka Kalouska, debatuje s mladými lidmi a nevyhýbá se ani drsným koupelím za použití kartáčů, se rozhodl přestoupit ze stranické buňky v Teplicích do organizace TOP 09 v Praze. Údajně proto, že zde aktuálně studuje Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Tak alespoň zní oficiální zdůvodnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…