Feriho kultíček! Kdo ho pomáhal budovat?! Jan Zahradil rázně vstoupil do skandálu kolem TOP 09

01.06.2021 19:39

Podle politika ODS Jana Zahradila to chce silnou a vyzrálou osobnost pro člověka, který se stal politickou ikonou ve dvaceti letech. On sám se stal poprvé poslancem ve věku dvaceti devíti let. „Sebevědomí veliké, naštěstí i dost rozumu na to, abych ihned pochopil, že teď je čas držet pusu, sledovat ty starší, zkušenější a protřelejší a přiučit se od nich politickému řemeslu,“ popsal, jak se choval.

Feriho kultíček! Kdo ho pomáhal budovat?! Jan Zahradil rázně vstoupil do skandálu kolem TOP 09
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Anketa

Do Poslanecké sněmovny může být zvolen občan, kterému je alespoň 21 let. Je tato hranice správná?

hlasovalo: 13200 lidí
Europoslanec Jan Zahradil na svém facebooku popsal, jak byl poprvé zvolen poslancem, a vlastně tím částečně reagoval na kauzu Dominika Feriho. Zahradil byl poprvé zvolen do Parlamentu v roce 1992, a to do posledního Federálního shromáždění ČSFR. V tu dobu mu bylo dvacet devět let.

„Na kandidátce ODS jsem se tehdy ocitl jakoby za ‚ty mladý‘ – v džísce, s dlouhými vlasy atd. Sebevědomí veliké, naštěstí i dost rozumu na to, abych ihned pochopil, že teď je čas držet pusu, sledovat ty starší, zkušenější a protřelejší a přiučit se od nich politickému řemeslu,“ napsal.

Tento status prý píše kvůli tomu, že když se někdo stane politickou ikonou ve dvaceti letech, tak to chce hodně silnou a vyzrálou osobnost, aby dotyčný odolal všemu tomu tlaku okolo, té atmosféře obklopující celebrity a aby ho to nesemlelo.

„Když to nezvládne, je to sice primárně jeho/její problém – ale za nos by se měli chytit taky všichni ti ‚dospělí‘, kteří takový kultíček pomáhali budovat a přiživovat v naději, že na téhle vlně někam dosurfují. Jde to totiž trochu i za nimi,“ myslí si Jan Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…