Fiala, Pekarová a Jurečka společně u památníku: Je načase, abychom usilovali o kvalitní demokracii

17.11.2020 20:19

Nejen že TOP 09, ODS a KDU-ČSL chtějí jít společně do nadcházejících sněmovních voleb, ale zároveň také již dnes jejich lídři přišli společně na Národní třídu. Píše to server Echo24.cz.

Fiala, Pekarová a Jurečka společně u památníku: Je načase, abychom usilovali o kvalitní demokracii
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předsedové tří koaličních stran po podepsání memoranda

Šéf lidovců Marian Jurečka, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda ODS Petr Fiala přišli dnes dopoledne společně na Národní třídu, aby si připomněli památku sametové revoluce ze 17. listopadu 1989. Zástupci druhé možná vznikající koalice pro sněmovní volby – Pirátů a STAN – přišli naopak zvlášť. 

Fiala považuje 17. listopad za jeden z nejdůležitějších svátků. Podle jeho slov je to svátek naděje. On sám věří, že příští rok bude země slavit v normálních poměrech. Svobodu považuje za křehkou a lidé by měli být stále citliví na to, kde svobodu ztrácejí. „Je načase, abychom usilovali o to, aby demokracie byla kvalitní,“ uvedla šéfka TOP 09 Pekarová Adamová. Jurečka pak hovořil o tom, že nelze říct, že právě svoboda a demokracie a její základní principy nejsou ohroženy. 

Šéf Pirátů Ivan Bartoš přišel k památníku na Národní třídě se svou manželkou. „Transformace v demokratickou zemi nebyla úplně dokončena, na přelomu milénia dospěla k jakémusi úpadku politických elit. Dostali jsme se až do současné doby, kdy tady máme jednu silnou politickou stranu a pana premiéra, který si z právního státu dělá trhací kalendář,“ uvedl Bartoš. 

Šéf hnutí STAN Vít Rakušan apeloval při své cestě na Národní třídě na to, abychom si uvědomovali, že svobody bychom si nikým neměli nechat brát. Předseda STAN zároveň uvedl, že se domnívá, že koronavirová krize se přemění na krizi ekonomickou. Přeje si však, aby z ní společnost vzešla posílena a příští rok byl obdobím razantní změny, která dá zemi perspektivu.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Ráno pak na Národní třídu dorazil také premiér Andrej Babiš v doprovodu ministryně financí Aleny Schillerové. Vyzdvihl význam svobody, kdo ji nezažil, její důležitost podle něj nepochopí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…