Fiala: Východ chce nemocné, bojácné a chudé Česko, které bude jeho kořist

12.04.2021 12:13

Pravicová koalice Spolu, koalice ODS, TOP 09 a lidovců, včera definitivně potvrdila společný postup ve volbách sepsáním koaliční smlouvy. Předseda ODS Petr Fiala u této příležitosti poznamenal, že po třiceti letech Česko znovu stojí na křižovatce mezí Západem a Východem. A pravicová koalice chce tuto republiku ukotvit v západním táboře.

Fiala: Východ chce nemocné, bojácné a chudé Česko, které bude jeho kořist
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

Ačkoliv se o předvolební pravicové koalici ODS, lidovců a TOP 09 mluví už dlouho, písemně byla stvrzena až v neděli 11. dubna. Předseda ODS Petr Fiala, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda lidovců Marian Jurečka podepsali koaliční smlouvu.

Petr Fiala při této příležitosti konstatoval, že Česká republika před těmito sněmovními volbami znovu stojí na křižovatce mezi Východem a Západem.

„Česká republika je bohužel znovu v zápase o to, zda hodnotově, kulturně a politicky patří na Západ, nebo na Východ. To, co se v naší zemi děje, lze bez nadsázky nazvat hybridní válkou. A obávám se, že už jsme v její první linii,“ upozornil Fiala.    

„Východní mocnosti nestojí o to, aby ČR byla zdravá, vzdělaná, prosperující a sebevědomá demokracie. Potřebují nás mít nemocné, nevzdělané, bojácné a v ekonomických problémech. Jen tak jsme snadná kořist a nástupní ostrůvek v jejich cestě za rozvratem západní civilizace,“ rozvedl svou myšlenku.

Ve svém projevu zdůraznil, že program koalice Spolu stojí na třech základních pilířích. Na západní orientaci České republiky, na rozvoji školství v této zemi, protože moderní Česko může stát jen na vzdělané společnosti, a v neposlední řadě je třeba postavit na nohy české finance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…