Fiala na sobotu: Nestydím se, že mám vzdělání a rád přemýšlím. Je to cenné a hodnotné

14.08.2021 15:10 | Ze sítí

Sobota s Petrem Fialou? Tématem tentokrát byli intelektuálové, mezi které se kapitán ODSky hrdě řadí. „Nestydím se za to, že mám vzdělání a rád přemýšlím!“ I inteligence ale prý občas potřebuje opravit auto, a proto by se neměla povyšovat nad ostatní. A občané mohou být klidní, každý totiž má údajně ve společnosti své místo.

Fiala na sobotu: Nestydím se, že mám vzdělání a rád přemýšlím. Je to cenné a hodnotné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Šéf ODS Petr Fiala a jeho tým je na sociálních sítích velmi aktivní. Fanoušci modrých ptáků si mohli všimnout jeho pravidelných sobotních příspěvků, ve kterých se přiznává třeba k zálibě v nošení kvalitních sak, lásce k vínu, hraní tenisu nebo čtení knih.

„Byl jsem vychován v kultivovaném měšťanském prostředí, kde bylo plno lásky a porozumění, ale taky se dbalo na zvyky, tradice a formu. Proto mě třeba lidi sem tam vidí, že dělám v saku něco, co většina lidí v saku nedělá, ale já to tak prostě mám… Sako je příjemné, drží tvar, má spoustu kapes.“ Takto například popisoval nedávno Fiala výhody svého oblíbeného outfitu.

Tento týden se politik ale zamyslel nad jinou věcí, týkající se jeho osoby. Někteří lidé mu totiž prý občas vyčítají, že působí příliš jako intelektuál, a že to na potenciální voliče nemusí působit nejlépe. Fiala na to má ale jasnou odpověď: „Já se ale za to, že mám vzdělání a rád přemýšlím, nestydím. Naopak. Poznání a přemýšlení v souvislostech je přece cenné a hodnotné.“

Žádný správný intelektuál by se dle něj však neměl povyšovat nad ostatní, protože prý i intelektuálové potřebují občas opravit auto nebo kapající kohoutek.

„Každý jsme jiný a každý máme ve společnosti své místo,“ napsal dále blahosklonně Fiala, jemuž pravděpodobně bylo určeno místo politologa a šéfa politické strany. „Já si vážím všech, kteří svůj obor či profesi vykonávají poctivě, s nadšením a láskou,“ ujistil politik ještě v závěru, aby snad jeho příspěvek nebyl špatně pochopen.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…