Fiala teď nechce vidět prezidenta. Počká si, až jej přeloží na normální pokoj

26.10.2021 17:38

Budoucí premiér Petr Fiala chce počkat s návštěvou prezidenta Miloše Zemana, dokud prezidenta nepřemístí z jednotky intenzivní péče na běžný pokoj. „Setkání by se mělo uskutečnit ve chvíli, kdy pan prezident bude na běžném pokoji, což znamená, že bude schopen běžných pracovních schůzek,“ prohlásil Fiala.

Fiala teď nechce vidět prezidenta. Počká si, až jej přeloží na normální pokoj
Foto: Screen ČT24
Popisek: předseda ODS Petr Fiala

Fiala avizoval, že na setkání s prezidentem Zemanem počká, již druhý den po volbách, které ovládla koalice SPOLU. „Požádal jsem o setkání s panem prezidentem a setkání by se opravdu mělo uskutečnit ve chvíli, kdy pan prezident bude na běžném pokoji, což znamená, že bude schopen běžných pracovních schůzek. Pak to samozřejmě má smysl,“ zopakoval Fiala v úterý podle informací deníku Echo24.

Podle Fialy není vhodné, aby za prezidentem do nemocnice docházel, dokud nebude pozván. „Nejsem to já, kdo tam může přijít. Já to nebudu dělat jako někteří jiní politici. Počkám, až budu pozván panem prezidentem a bude s ním skutečně možné mluvit o tom, co čeká Českou republiku v příštích dnech a týdnech,“ prohlásil Fiala v narážce na některé prezidentovy návštěvy.

Za Zemanem se v Ústřední vojenské nemocnici již stavil například exprezident Václav Klaus nebo expolitik ČSSD a ombudsman Stanislav Křeček. Nejvíce mediálně propíranou byla návštěva předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO), ze které veřejnost viděla i krátké video.

Fiala věří, že se zdravotní stav prezidenta zlepší do 8. listopadu tak, aby se nemuselo přistupovat k hlasování o přijetí článku 66 ústavy. „V tuto chvíli ještě nejsem nervózní, protože do 8. listopadu máme samozřejmě čas a je možné, že se zdravotní stav pana prezidenta výrazně zlepší. Nakonec ty signály od Ústřední vojenské nemocnice z konce minulého týdne o zlepšení zdravotního stavu jsou. Takže předpokládám, že jakmile to bude možné, tak se setkám,“ dodal s nadějí Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…