Fiala uhodil Babiše na jeho nejcitlivějším místě

13.09.2021 8:41

Předseda ODS Petr Fiala, kandidát koalice SPOLU na premiéra, udeřil Andreje Babiše (ANO) na jeho nejcitlivějším místě. Vzal to přes seniory a zdůraznil, že se měli za pravicových vlád lépe, než se mají dnes. Jenže v diskusi pod jeho příspěvkem na sociální síti Facebook se ukázalo, že narazil.

Fiala uhodil Babiše na jeho nejcitlivějším místě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Andrej Babiš znovu vévodí v průzkumech předvolebních voličských nálad. Po jarních měsících, kde Babišovo ANO spadlo ke 20 procentům, se na sklonku léta vrátilo ke 30 procentům i výš a Babiš je opět favoritem voleb. Jádro jeho voličů tvoří senioři, čehož si všímají i obě opoziční koalice, jak uskupení Pirátů a Starostů, tak druhá opoziční koalice SPOLU, tedy koalice ODS, lidovců a TOP 09.

Předseda ODS a lídr koalice SPOLU na premiéra se proto rozhodl na Babiše udeřit na jeho nejcitlivějším místě.  

„Jedna z těch populistických lží, které skoro každý věří. Babišova vláda důchodcům přidává a důchodci se mají lépe. A jaká je pravda? Průměrný důchod k průměrné mzdě byl prostě za pravicových vlád vyšší, než je dnes. Takže dnes se fakticky senioři, vzhledem k tomu, jak se daří ekonomice, jak se daří ekonomicky aktivním lidem, mají hůře. Tak to prostě je. Jenom ta populistická lež to přetváří v něco jiného a ty důsledky vidíte každý kolem sebe,“ konstatoval.

„Ono se není co divit, když třetina mediálního trhu patří našemu politickému soupeři. Ale ten populismus dokáže věci, se kterými musíme bojovat v té naší každodennosti,“ pokračoval Fiala s tím, že i příznivci koalice Spolu by měli lidem ve svém okolí otevírat oči a ukázat jim, co je pravda a co ne.  

V diskusi pod jeho příspěvkem na sociální síti Facebook se ozvali jak příznivci možného příštího premiéra, tak jeho kritici. A ti ho nešetřili.

„Petře Fialo, to jste opravdu tak dutý a bez programu? Máte něco jiného než negativa na Babiše? Slyšel jste někdy Babiše, aby o vás takto sprostě mluvil? To chcete zavádět slušnou a kulturní politiku takto? Tak díky, vás NE,“ napsal pan Jan Špaček.

Petr Fiala pod palbou

Paní Jana Petru Fialovi sdělila, že jen vede „blbé řeči“.

„Dobrý den, tohle jsou blbý řeči. Všichni víme a pociťovali jsme celosvětový problém ‚pandemii‘, která nastolila všude na světě i v okolních státech enormní zdražování. Takže se jen ptám, jak byste to dělali s lidmi? Nikomu nic byste nepřidávali? Jak by lidi žili a z čeho? Když stát vlastní jen už málo, a to zdražování si určují soukromé a zahraniční firmy?“ zeptala se.

Petr Fiala pod palbou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…