Fialo, nedivte se, až přijdou protesty. A my budeme v první linii, pohrozila šéfka KSČM

11.08.2022 18:10 | Ze sítí

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) se rozhodl přijít s vlastním programem na podporu sociálně nejslabších. Ostatní hejtmani za to Kubu kritizují, že si kraje nemohou dovolit suplovat sociální síť státu. Zastání našel u předsedkyně KSČM Kateřiny Konečné. „Už i někteří představitelé vládních stran chápou svízelnost situace. Jen naše vláda nechává občany napospas,“ uvedla Konečná na sociální síti.

Fialo, nedivte se, až přijdou protesty. A my budeme v první linii, pohrozila šéfka KSČM
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně, předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

Svá slova následně rozvedla. „Nikdy jsem si nemyslela, že z mých úst zazní malá, bezvýznamná pochvala pro pravicového hejtmana Jihočeského kraje Martina Kubu a dokonce pro primátora Prahy Hřiba. Oba se totiž, byť jen v minimální míře, rozhodli pomoci občanům se zvládáním extrémních cen,“ míní Konečná. 
 
 
Podle ní je ale děsivé, že představitelé vládních stran vidí, jak občané padají na dno a jejich vládní kolegové s tím vůbec nic nedělají. 
 
„Když jsem v předchozím videu říkala, že lidé nebudou moct platit účty, tak vyšla čísla polostátního ČEZu za první pololetí. Zisk před odpisy činil rekordních téměř 60 miliard korun. Pomoc vlády občanům není ani v té výši, kolik vydělá ona sama na růstu cen,“ říká Konečná s tím, že je to ostuda. 
 
„Jestli ale pravicová vláda bude stále nechávat oproti vládám jiných zemích své občany ve štychu, nemůže se pak divit, až přijdou protesty. A my budeme v první linii,“ uzavřela za KSČM předsedkyně. 
 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…