Filip chystá frontální útok na voliče. Bude lovit odpůrce restitucí

23.06.2012 12:16

Patnáct až dvacet procent voličů? Pro šéfa KSČM Vojtěcha Filipa to je málo.

Filip chystá frontální útok na voliče. Bude lovit odpůrce restitucí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Komunistická strana Čech a Moravy může podle svého předsedy Vojtěcha Filipa oslovit mnohem více občanů, než jí přisuzují současné volební preference, které se pohybují mezi 15 až 20 procenty. Potenciální voliči KSČM jsou mezi 80 procenty občanů, kteří odmítají církevní restituce, řekl ve svém projevu na zasedání ústředního výboru v pražském sídle strany.

Komunističtí poslanci spolu se sociálními demokraty proti církevním restitucím ostře vystupují. Předseda však přiznal, že se pravděpodobně "nepodaří zachránit všechen majetek před nenasytností církví". Jako volební téma pro podzimní volby do krajských zastupitelstev si církevní restituce vybrala i ČSSD.



Útoky na peněženky občanů

Filip rovněž uvedl, že vláda neustává v "masivních útocích na peněženky občanů". Protože už není co privatizovat ani lidem co ukrást, hraje se údajně o to, co se teprve vytvoří. Občané by proto neměli polevovat v protestech proti vládním sociálním reformám spojeným s destrukcí státních institucí, které mají sloužit lidem. I když protesty nemají okamžitý efekt, vláda se jich bojí, soudí Filip.

Šéf KSČM ale současně varoval před revolučním přístupem a radikálními hesly. Pro KSČM podle něj nemůže platit heslo "Čím hůř, tím líp, ale komunisté musí odpovídat na potřeby doby současnými prostředky. Základním cílem KSČM podle něj sice zůstává socialismus, v žádné historické době se prý ale systém nezměnil ze dne na den. Nejbližší příležitostí ke spuštění významných změn budou podle Filipa podzimní krajské a senátní volby. Boj bude dlouhý a "urputný", zdůraznil.

Při hodnocení mezinárodní situace Filip řekl, že svět možná opravdu směřuje k válečnému konfliktu a že do něj Česká republika může být zatažena Severoatlantickou aliancí. Své tvrzení ale nijak nezdůvodnil.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…