Filip prosazuje lživý ruský narativ! Pekaravá žádala jeho konec, jenže ji spražil Faltýnek...

05.05.2020 15:48

TOP 09 už nechce, aby ve vedení Poslanecké sněmovny byl předseda KSČM Vojtěch Filip. Podle topkařů totiž hájí zájmy Ruska. Na tiskové konferenci se k tomu vyjádřil i předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

Filip prosazuje lživý ruský narativ! Pekaravá žádala jeho konec, jenže ji spražil Faltýnek...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

Předseda KSČM Vojtěch Filip je trnem v oku straně TOP 09. Její předsedkyně Markéta Pekarová Adamová se rozhodla sbírat podpisy pro to, aby Filip byl odvolán z postu místopředsedy Poslanecké sněmovny. Strana TOP 09 míní, že Filip pomáhá hájení zájmů Ruské federace a vyjadřuje se tak, že osočuje opoziční politiky z propagace fašismu.

Pekarovou Adamovou rozzlobila podle serveru iDnes.cz zejména slova, která Filip pronesl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. Tam totiž hovořil o tom, že nechápe stavbu památníku vlasovců v pražských Řeporyjích. Podle jeho slov je oslavování vlasovců propagací fašismu. 

„Poslanec Filip dlouhodobě ukazuje, že nemá zájem být součástí české demokratické společnosti. Prosazuje lživý ruský narativ dějin a osočuje komunální politiky z fašismu! To je neslučitelné s funkcí místopředsedy PS, proto jsem začala se sběrem podpisů pro jeho odvolání," poznamenala Pekarová Adamová na svém twitterovém profilu.

Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná soudí, že jde ze strany Pekarové Adamové o antikomunismus a rusofobii a je to celé k smíchu. „TOP 09 už neví, jak by se zviditelnila. Spící kníže nepomáhá, afro Feriho je fajn a cool, ale přebít hříchy Kalouska nemůže, tak hlavní dáma TOP 09 Pekarová Adamová sáhla k osvědčené zbrani – antikomunismu a rusofobii,“ má jasno Konečná.

„Chce odvolat předsedu KSČM Filipa z vedení Sněmovny, protože nesnese demokratickou diskusi a svobodu projevu, kterou se tak rádi topáci zaklínají. Zároveň za každým rohem vidí ruského agenta. Je to k smíchu. Spíš si myslím, že se její stranický kolega z TOP 09 – starosta Kolář – bojí kritiky za své činy. Ale chápu, že je to jednodušší hodit na Rusko,“ dodala.

„Předpokládám, že nevyhovíme těmto návrhům,“ poznamenal následně předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek na tiskové konferenci. Podle jeho slov má strana jiné priority – jde mu o to, aby firmám došla pomoc kvůli pandemii koronaviru. „Aby ti lidé a ty společnosti dostali peníze v této kritické situaci. Takže určitě pro nás teď aktuální téma odvolávání pana Filipa nebo něco podobného není téma dne,“ konstatoval. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…