Filipovi se to pomotalo v hlavě, vysmál se Štěch šéfovi komunistů kvůli Pochemu

19.06.2018 14:48

Za zmatení v důsledku intrikaření označil předseda Senátu Milan Štěch tvrzení šéfa komunistů Vojtěcha Filipa (KSČM), že senátoři ČSSD prosazovali europoslance Miroslava Pocheho na ministra zahraničí. Štěch to dnes uvedl v prohlášení zaslaném ČTK.

Filipovi se to pomotalo v hlavě, vysmál se Štěch šéfovi komunistů kvůli Pochemu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Pocheho ve vládě nechtějí ani komunisté, ani prezident Miloš Zeman a ani premiér Andrej Babiš (ANO). ČSSD ale zatím na Pocheho nominaci trvá.

Filip uvedl, že Pocheho do vlády prosazovali především senátoři ČSSD, kritici účasti ČSSD ve vládě s ANO, kteří tím chtějí docílit, aby takový kabinet s podporou KSČM nevznikl. „Za Pochem stojí Milan Štěch. Senátorům se nelíbí, že referendum v ČSSD dopadlo tak, jak dopadlo. Proto tlačí pana Pocheho, aby ta vláda nakonec vůbec nebyla,“ řekl Filip v Právu.

„Musím konstatovat, že autorovi těchto slov se nejspíš v důsledku jeho intrikaření vše pomotalo v hlavě. Možná že důvodem je rychlý nástup léta,“ reagoval na to Štěch. Připomenul, že už dříve veřejně oznámil, že Poche „není můj šálek kávy“ a že ještě jasnější byl senátor a exministr Jiří Dienstbier. „Pokud ale předsednictvo ČSSD nominaci Pocheho schválilo a neobjevily se žádné nové překážky pro jeho účast ve vládě, není žádný důvod návrh na ministra zahraničních věcí měnit,“ uvedl Štěch.

Jestliže se Filip prezentuje jako ochránce budoucí „personální čistoty vlády“, Štěch nechápe, že předsedovi komunistů vlády nevadí trestně stíhaný premiér a pravicový oligarcha.

Filip sklidil kritiku už v neděli za svou informaci, že Poche v Evropském parlamentu hlasoval pro rezoluci, podle které by měla ČR platit sankce za odmítání migračních kvót. Záznam z hlasování ale dokázal, že Poche hlasoval naopak proti rezoluci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…