Finanční správa je Babišova zbraň hromadného ničení. Slovutný Bohumil Pečinka upozornil, co všechno mu hraje do karet

28.09.2017 9:43

Komentátor Reflexu Bohumil Pečinka má za to, že Andrej Babiš zneužíval Finanční správu podřízenou Ministerstvu financí jako zbraň hromadného ničení.

Finanční správa je Babišova zbraň hromadného ničení. Slovutný Bohumil Pečinka upozornil, co všechno mu hraje do karet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Není to tak dlouho, co soud zrušil zajišťovací příkazy Finanční správy a Celního úřadu proti firmě FAU. Proti firmě, o kterou se svého času ucházel také exministr financí Andrej Babiš (ANO). Fakt, že zajišťovací příkazy byly zrušeny, jasně naznačuje, že nebyly použity oprávněně. Podle Pečinky to navíc nebyl jediný případ, ve kterém byly zajišťovací příkazy zrušeny. Zdá se tak, že za časů ministra financí začala být Finanční správa využívána k likvidaci nepohodlných firem. Nástroj v podobě zajišťovacích příkazů měla Finanční správa již dlouho, ale ve velkém je začala využívat až za časů ministra financí Andreje Babiše.   

„Podle posledních zákonných úprav musí i sebezdravější firma ručit za svoje dodavatele, tedy za to, že i oni platí řádně daně. Zásahem státu tak mohou krachovat firmy, které jen neměly všechny informace o svých dodavatelích. Přitom neexistuje něco jako soupis nevěrohodných plátců. Rozhodnutí o bytí a nebytí firmy je dnes výhradně na libovůli úředníka. I proto rozpočtový výbor tlačil na ministra financí Pilného, aby Finanční správa využívala tuto zbraň v rozumné míře a aby namísto exekucí vstupovali úředníci do firem například jako správci a domlouvali se na splátkovém kalendáři,“ píše v komentáři Pečinka.  

Celý článek naleznete zde.

Podle autora přitom nemuselo být tak zle, kdyby nebyla zrušena krajská ředitelství finanční správy. Kdyby tato ředitelství existovala, podnikatelé by se mohli odvolat k nim. Takhle jim nezbývá, než se dovolávat spravedlnosti u centrály Finanční správy. Tu ovšem řídí člověk jmenovaný politikem. A pokud je oním politikem shodou náhod magnát, který si přeje toho či onoho podnikatele zničit, pak má takový podnikatel problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…