Fischer: Manželství homosexuálů nechci, ale nevetoval bych to

25.10.2022 12:23 | Ze sítí

Kandidát na prezidenta republiky, senátor Pavel Fischer se na svém facebooku vyjádřil k manželství pro všechny a k adopcím dětí stejnopohlavními páry. Uvedl, že ač je toto proti jeho osobnímu přesvědčení, jako prezident by zákon o manželství pro všechny nevetoval.

Fischer: Manželství homosexuálů nechci, ale nevetoval bych to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta republiky Pavel Fischer

„Jsem táta čtyř dospělých dětí a s mou ženou Klárou jsme skoro třicet let v manželství. Stejně jako moji rodiče, prarodiče a široká rodina jsem katolík. V poslední době dostávám pořád otázky, jaký je můj vztah k LGBT komunitě, co si myslím o manželství pro všechny nebo o adopci dětí stejnopohlavními páry,“ uvedl Fischer.

„Jednou provždy bych rád shrnul svou odpověď: Můj vztah k LGBT komunitě je založený na respektu. Respekt k lidské důstojnosti, právní stát a lidská práva jsou základy naší svobody a demokracie, které je potřeba chránit,“ dodal Fischer.

„Manželství pro všechny nebo adopce dětí stejnopohlavními páry jsou proti mému osobnímu přesvědčení. Dobře ale vím, jak je důležité, aby prezident respektoval zákony a vůli Parlamentu ČR. Jako prezident bych zákon o manželství pro všechny nevetoval,“ zakončil Fischer. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …