Fischer otevře kvůli prezidentské volbě v Praze kancelář

09.03.2012 18:23

Někdejší úřednický premiér a uchazeč o prezidentský úřad Jan Fischer chystá první kroky v kampani za své zvolení hlavou státu. Ve druhé polovině března jeho tým otevře v centru Prahy kontaktní kancelář, kde se chce Fischer setkávat s občany a zástupci různých organizací.

Fischer otevře kvůli prezidentské volbě v Praze kancelář
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

Fischer bude nyní v ČR podle Tančevové trávit více času než dosud. Z Londýna, kde nyní působí jako viceprezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj, bude kvůli prezidentské kandidatuře pravidelně jezdit. První fázi kampaně financuje Fischer ze svých soukromých prostředků a z darů od svých podporovatelů.

Místo setkávání s občany

"Kancelář bude jeho pracovním zázemím a místem jeho setkávání s občany. Budeme zvát občany, aby k nám přicházeli se svými návrhy, starostmi a otázkami," uvedla Tančevová. Fischer se podle ní bude setkávat také se zástupci nejrůznějších profesních a zájmových skupin. "Velkou pozornost chce věnovat i nevládním organizacím. Se všemi by rád mluvil o problémech, které je trápí," řekla.

Fischerův tým podle ní bude zatím tvořit několik lidí, kteří mu budou pomáhat s podklady pro odborná témata, zařizovat program a vyřizovat žádosti a pozvání. "Spoléháme také na pomoc řady dobrovolníků," uvedla.

Fischer má v prvních průzkumech šancí prezidentských kandidátů zatím největší podporu občanů. Podle únorového průzkumu společnosti Factum Invenio by se do druhého kola dostal se ziskem 24,5 procenta hlasů. Ekonom Jan Švejnar, jehož podporu zvažuje ČSSD, by získal 14,5 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…