Fischer v průzkumech vede, Okamura posiluje. Utkají se nakonec o Hrad?

15.10.2012 11:51 | Zprávy

Průzkumy veřejného mínění ukazují, že nejsilnějšími uchazeči o Hrad zůstávají expremiéři Jan Fischer a Miloš Zeman. Tomio Okamura, který pokračuje v boji o Senát, je opět třetí. Napovídají průzkumy, kdo se stane prezidentem? V krajských volbách přisuzovaly pravici víc hlasů, než nakonec reálně obdržela.

Fischer v průzkumech vede, Okamura posiluje. Utkají se nakonec o Hrad?
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Po skončení krajských voleb se pozornost řady občanů upírá na volby prezidentské, které nás čekají v lednu. Máme sice před sebou ještě druhé kolo voleb senátních, ale to se netýká celé republiky. První kolo ovšem ukázalo, že podnikatel Tomio Okamura stále má důvěru občanů. Dál proto sbírá i podpisy pod svou prezidentskou kandidaturu. A průzkumy mu přisuzují třetí místo za Janem Fischerem a Milošem Zemanem. Informuje o tom server iDnes.cz.

Schwarzenberg, Dienstbier a další "běžci"

"Přes 30 % lidí deklarovalo v průzkumu agentury ppm factum ochotu volit za prezidenta Jana Fischera. Bývalý statistik a expremiér po odstoupení Jana Švejnara posiluje. Na třetí místo se vrátil Tomio Okamura, který už oznámil, že sbírá potřebné podpisy a uspěl v prvním kole senátních voleb," píše server s dodatkem, že Zemanovi fandí přibližně 22 procent lidí a Okamuru by mohlo podle průzkumu volit 7,9 procenta občanů.

Ostatní kandidáti v souboji o voličskou přízeň zaostávají. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) a senátor Jiří Dienstbier mají podle průzkumu podporu přibližně 6 procent voličů. Jana Bobošíková ze Suverenity a senátor Přemysl Sobotka (ODS) mají podporu zhruba 4 procent voličů stejně jako Vladimír Franz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…