Flákota za 3 tisíce: Kam vzala Udženija „holčičky“ na oběd? Chodí tam Rittig a samí vlivní lidé

28.02.2019 15:29

EXKLUZIVNĚ ParlamentníListy.cz pátraly, kam vzala Alexandra Udženija své dcery na nedělní oběd po páteční oslavě narozenin majitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa. Výsledky mohou být pro někoho překvapivé. Jedná se o pražskou restauraci, do které rádi chodí vlivní a movití lidé. Například zde byl viděn lobbista Ivo Rittig na schůzce s primátorem Mladé Boleslavi a senátorem za ODS Raduanem Nwelatim.

Flákota za 3 tisíce: Kam vzala Udženija „holčičky“ na oběd? Chodí tam Rittig a samí vlivní lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija, 1. místopředsedkyně ODS

Anketa

K jakému volebnímu výsledku směřuje ČSSD v příštích sněmovních volbách?

12%
85%
hlasovalo: 11742 lidí
Alexandra Udženija v neděli tak trochu humornou formou na sociální síti vrátila úder těm, kteří jí vyčítají účast, na narozeninové oslavě majitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa.

„První dáma“ ODS totiž na Facebooku nasdílela fotografii sebe a svých dvou dcer při nedělním obědě v nejmenované restauraci. Snímek  doplnila komentářem: „oběd s holčičkami… P.S. pro ty, které zajímá, co a s kým dělám v pátek večer. Tak aby měli kompletní přehled, co se děje i v neděli v poledne.“

Co Alexandra Udženija návštěvníkům své facebookové stránky neprozradila, je, v jakém pražském podniku se „oběd s holčičkami“ odehrál.

Jak vyplývá ze zveřejněné fotografie, jedná se totiž o vyhledávanou restauraci Asian Temple na pražském Josefově.

Redaktoři ParlamentníchListů.cz provedli srovnávací analýzu snímku Udženiji se snímky, kterými se Asian Temple pyšní na internetu. Výsledek ukazuje na to, že Udženija skutečně obědvala s dcerami v této vyhledávané restauraci.

Zaujmout může i to, že v tom samém podniku měl na podzim minulého roku schůzku známý a vlivný pražský lobbista Ivo Rittig s  primátorem Mladé Boleslavi a senátorem za ODS Radwanem Nwelatim.

O schůzce tehdy informoval server iDNES.cz a informace v článku doložil fotografií. Schůzka podle serveru trvala hodinu. Podle Nwelatiho spolu řešilI jen „běžné věci“.

Navíc, jak dle serveru iDNES Nwelati uvedl, s Rittigem se zde pouze potkali. Z toho lze tedy usuzovat, že jak Rittig tak i Nwelatti by do podniku mohli miminálně občas zajít. Jak uvádí iDNES.cz, Rittig je označován za „kmotra“ středočeské ODS.  

FOTOGRAFIE, KTEROU UDŽENIJA UMÍSTILA V NEDĚLI NA FACEBOOK: 

Foto: Facebook Alexandry Udženija

Není to nic proti ničemu, do Asian Temple má ve zvyku chodit zřejmě řada vlivných lidí. Pohřební hostinu zde za zemřelého syna loni na podzim uspořádala vlivná rodina Kočkových.

V podniku je k dispozici dětský koutek a tomu, že jde o stravovací zařízení určené pro „bonitnější“ klientelu napovídá i název firmy, která Asian Temple provozuje, VIP Gastro s. r. o.

Jídelní lístek dostupný na internetu tomu ostatně napovídá také. Začněme u lehčího kalibru například jablečným štrůdlem. Ten v Asian Temple přijde na 165 korun za kus.

Pokud ho budete chtít doplnit čajem, opět zaplatíte 165 kč, pokud se spokojíte s infuzovanou vodou zaplatíte „pouhých“ 105 korun. Stejnou částku dáte i za „ovocnou vodu“.  

Za pivo Heineken dáte 85 kč, za Coca Colu 76 Kč, stejně dáte i za Sprite a za čerstvou pomerančovou šťávu dáte 140 korun. Šálek kávy vyjde na 89 Kč, a to jak Cappucino, tak Espresso.

INTERIÉR ASIAN TEMPLE Z PREZENTACE RESTAURACE NA INTERNETU: 

Foto: Snímek obrazovky prezenzace restaurace Asian Temple na internetu

Pojďme na jídlo. Singapurská kuřecí polévka se zázvorem je za 90 Kč. Smažené česnekové hovězí nudličky se sezamem za 189 korun. Ústřice vyjdou na 650 korun pro jednoho. Singapurský hovězí steak stojí 755 korun a hovězí svíčková na černém pepři přijde na 490 korun.

Takové obyčejné kuřecí kung pao pak v Asian Temple vyjde na 420 korun. Levnější jsou vepřové nudličky po sečuánsku. Ty vycházejí na 410. Těžším kalibrem je humr na indonézský způsob za necelé 3 tisíce (2800 Kč) a biftek z hovězího kobe, který je ještě dražší (3300 korun).

Sushi Smoke Set vyjde na 1200 korun a set Sashimi Sushi na 890. Zajímavá jsou některá menu. Vybrali jsme ty kolem 2 tisíc korun. Například tzv. Tsunami Menu obsahující mořské plody vyjde na 1900 korun a ostré Bangkok Menu na 2100 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…