Foldyna: Juncker je zmetek

13.09.2017 12:35

Na projev šéfa Evropské komise Jeana-Claudea Junckera, který předstoupil dnes před europoslance v Evropském parlamentu ve Štrasburku, zareagoval již velmi ostře i poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna a publicista Petr Paulczynski.

Foldyna: Juncker je zmetek
Foto: Archiv J. Foldyny
Popisek: Jaroslav Foldyna.

„Ten zmetek přiznává, že pro nás je druhořadé zboží, a změní se to jen, přijmeme-li euro,“ nechal se slyšet Foldyna a připojil ke svému textu část zpravodajství o Junckerově projevu.

„Když to dobře dopadne, tak budeme mít možná dokonce čokolády se stejným množstvím kakaa jako Němci. To rozhodně za setrvání v EU stojí,“ zmínil bloger Petr Paulczynski.

A recesistický účet Dojnice poznamenal: „Čtu toho Junckera, konečně mám z evropské budoucnosti dobrý pocit. Řekl to jasně – Češi musí mít v čokoládě tolik kakaa jako každý jiný.“

Již dříve na Junckera zareagoval europoslanec Jan Zahradil (ODS). „Shrnutí dnešního Junckerova projevu v EP do jedné věty: Češi, budete mít v čokoládě více kakaa. Tak děkujem, Jeane-Claude. Na to jsme dlouho čekali,“ poznamenal Zahradil k Junckerovým slovům.

Šéf Evropské komise Juncker dnes ve svých slovech mimo jiné navrhl nástroj, který by technicky a finančně pomáhal zemím EU s přijetím eura. To by podle něj mělo být jedinou měnou Evropské unie. Zároveň však také řekl, že Češi musí mít v čokoládě stejně kakaa jako každý jiný v EU. Praxe dvojí kvality potravin není podle něj v Unii přípustná.

Mimo jiné Juncker uvedl, že Evropská komise tento měsíc přijde s návrhy, jak zesílit vracení těch, kdo nemají v Evropské unii právo na azyl. Podle šéfa Evropské komise je také potřeba nový dohledový orgán nad podmínkami na pracovním trhu. V Evropské unii podle jeho slov nesmí být pracovníci druhé třídy. 

Rumunsko a Bulharsko by se měly také podle jeho slov stát novými členy schengenského systému, v rámci kterého je možný volný pohyb osob.

Juncker totiž v té souvislosti hovořil o potřebě společně čelit migrační krizi. Společná migrační politika podle něj vyžaduje, aby členské státy EU tvořily společnou zónu pohybu osob. A hlavní překážkou, která tomu brání, je podle něj v současnosti to, že dvě členské země, které se navíc vzhledem ke své poloze mohou stát cílem migrační vlny z Turecka, nejsou členy schengenského systému. Proto Juncker vyzval, aby se tyto dvě země urychleně členy schengenského prostoru staly.

Bulharsko a Rumunsko zažívají v poslední době v EU úspěšné časy. Vrcholní politici si je předcházejí ve víře, že se jim s jejich pomocí podaří oslabit vliv Visegrádské skupiny, která je právě v migrační politice nejvýraznějším oponentem bruselského hlavního proudu. S představiteli Bulharska a Rumunska tak nedávno jednal francouzský prezident Macron a nyní jejich snahu vstoupit do schengenského prostoru jednoznačně podpořil i předseda Evropské komise Juncker.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…