Foldyna po rozchodu s ČSSD veřejně podpořil politika z jiné strany

27.02.2020 15:40

Poslanec Jaroslav Foldyna, který před nedávnem opustil po 30 letech ČSSD, se rozhodl na svém facebookovém profilu podpořit Bohumila Ježka, člena hnutí SPD Tomia Okamury, jenž je kandidátem doplňovacích senátních voleb na Teplicku. Důvodem je prý to, že Ježek se prezentuje, že má rodinu na prvním místě.

Foldyna po rozchodu s ČSSD veřejně podpořil politika z jiné strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

„Mám rodinu na prvním místě,“ hlásá Bohumil Ježek, jenž je mimo jiné také členem zastupitelstva Ústeckého kraje. „A jak to vidíte vy? Podpora rodiny je dnes, kdy Evropa a my vymíráme, to nejdůležitější, oč musí jít. Ale bohužel. Tak to musíme nastartovat. Proto každého, kdo to prosazuje, budu podporovat,“ napsal Foldyna.

Poslanec Jaroslav Foldyna odchází po 30 letech z ČSSD. Pro server Echo24.cz v minulých dnech zaspekuloval o svém novém politickém angažmá. Podle jeho slov to může být hnutí ANO Andreje Babiše, SPD Tomia Okamury či Trikolóra Václava Klause mladšího.

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí
Foldyna se pro svou další cestu chce rozhodnout podle bývalých voličů ČSSD. A ti podle něj míří právě do ANO, Trikolóry či SPD. „To jsou politické strany, jejichž preference stojí také z části na voličích ČSSD,“ poznamenal.

Ze strany odchází proto, že se s jejím stavem dlouhodobě rozchází. „Ukončuji své členství k 25. únoru. Sociální demokracie vždy zastupovala pracující většinu. ČSSD se teď ale diverzifikovala na to, že zastupuje různé dílčí menšiny. Mně to připadá, jako bychom chtěli upřednostnit vládu menšiny nad vládou většiny. Zaměřujeme se na dílčí problémy. Archaicky a s nadsázkou řečeno, člověk práce nám z toho vypadl,“ dodal Foldyna.

Vadí mu také postoj v rámci zahraniční politiky, který ČSSD zastává. „Není v zásadě žádný rozdíl, když by zahraniční politiku vedl Karel Schwarzenberg, nebo Tomáš Petříček. Vážím si obou, ale s jejich politickými pohledy a postoji jsem se nikdy neztotožnil,“ dodal. 
 
Podle svých slov žádnou osobní při s nikým ze sociální demokracie nemá. Co bude následovat dál, neví. Chce se vrátit k politice prezidenta Miloše Zemana, když byl v sociální demokracii. To byly podle něj ty nejlepší roky strany. „Budu dělat politiku pro lidi práce,“ slíbil. 
 
Zda bude chtít kandidovat i v nadcházejících volbách, neví. „Uvidím, jak budu vnímán dál voliči,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…