Forum 2000 se letos zaměří na roli vzdělávání v šíření demokracie

13.09.2015 6:01

Pod názvem Demokracie a vzdělání začne dnes v Praze 19. ročník konference Forum 2000. Do středy nabídne tato akce, u jejíhož zrodu stál bývalý prezident Václav Havel, řadu přednášek a diskusí i v několika dalších městech. Zúčastní se jí přes 150 delegátů z celého světa, včetně například bývalého jihoafrického prezidenta Frederika Willema de Klerka, slovenské expremiérky Ivety Radičové či běloruského aktivisty Alese Bjaljackého.

Forum 2000 se letos zaměří na roli vzdělávání v šíření demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Forum 2000 se letos bude zabývat mimo jiné tím, zda je možné demokracii naučit i v oblastech bez její tradice. Nebude chybět ani téma uprchlíků či Islámského státu. Kromě Prahy se bude konference konat v Brně, Českých Budějovicích, Kutné Hoře, Liberci, Litomyšli, Opavě, Ostravě, Vodňanech, Mnichově a Žilině. Většina akcí je otevřena veřejnosti, část jednání bude možné sledovat na internetu.

U zrodu konference Forum 2000 stáli v roce 1997 Václav Havel, spisovatel Elie Wiesel a japonský filantrop Jóhei Sasakawa. Od té doby ji navštívilo přes 700 osobností, například tibetský duchovní vůdce dalajlama, barmská disidentka Do Aun Schan Su Ťij či bývalý americký prezident Bill Clinton.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…