Francouzi začali vyvážet imigranty přes hranice k Italům. Salvini tam poslal policii

21.10.2018 7:49

Italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini oznámil, že na hranici mezi Itálií a Francií rozmístí italské policisty. Reagoval tak na další případ, kdy francouzští četníci převezli migranty přes hranici do Itálie. Podle francouzských úřadů je postup dohodnutý mezi oběma policejními sbory. To Salvini však rázně popřel.

Francouzi začali vyvážet imigranty přes hranice k Italům. Salvini tam poslal policii
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Salvini v sobotu na svém twitterovém účtu oznámil, že hlídkové vozy byly vyslány do Claviere, aby tam kontrolovaly a chránily hranici. „X-té zneužití francouzských úřadů, které těží i z dobré vůle naší policie, bude mít důsledky,” uvedl šéf protiimigrační strany Liga.

Ministr také na svém Facebooku zvěřejnil video, které zachycuje auto francouzského četnictva v italském pohraničním středisku Claviere, z něhož vystupují tři migranti. Prefektura francouzského departmentu Hautes-Alpes to označila za „normální postup” dohodnutý mezi francouzskou a italskou policií, který odpovídá evropskému právu. To ale Salvini důrazně odmítl. „Časy se změnily,” varoval Salvini.

Řím podle jeho slov nebude trpět, aby cizinci zadržení na francouzském území byli přiváženi do Itálie, aniž by italské bezpečnostní síly mohly prověřit jejich identitu. Nová italská vládní koalice Hnutí pěti hvězd a Ligy nastavila vlivem Salviniho od počátku mandátu tvrdou linii migrační politiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…