Franz útočí: V TV byl jen Zeman a Fischer. Zvažuji stížnost

08.01.2013 6:58

Vizáží nejvýraznějšímu kandidátovi prezidentské volby se nelíbí údajné protežování jeho dvou soků. Vladimír Franz si médiím začal stěžovat na to, že Miloš Zeman a Jan Fischer dostávají před volbami nevídaně moc prostoru. Tím tak ale podle něj budí ve voličích dojem, že pouze oni dva se do finále volby mají šanci dostat.

Franz útočí: V TV byl jen Zeman a Fischer. Zvažuji stížnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Vladmír Franz přednášel na právnické fakultě

„Televize selekcí kandidátů manipulují veřejné mínění a občanům podsouvají třeba i nepravý stav věcí, když nepokrytě preferují jen dvojici kandidátů," řekl úterním Lidovým novinám Jakub Hussar, šéf Franzova volebního týmu. Podle něj Franzovi v tomto ohledu nejvíce vadí televize Prima a plánuje podat oficiální stížnost televizní a rozhlasové radě.

„Pokud televize kladou důraz na souboje předpokládaných favoritů volby, je to znevýhodnění. O zbylých kandidátech má pak veřejnost daleko méně relevantních informací, což ztěžuje i rozhodování," souhlasí deníkem oslovená politoložka Eva Lebedová.

Prof. JUDr. Vladimír Franz

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Podle Franzova týmu není jejich nespokojenost a plánovaná stížnost pouze účelová. „To není pohoršení v jeho jménu, chceme stejný prostor pro všechny kandidáty v zájmu spravedlivého balancování volebních podmínek. I když se mluví o někom negativně, pořád získává větší body, než když není vidět," upozorňuje Hussar.

Většina předvolebních průzkumů favorizovala právě dvojici Miloš Zeman - Jan Fischer. S tím je ale ode dneška konec - až do sobotního odpoledne, kdy proběhne první kolo prezidentské volby, je zákaz publikování předvolebních i volebních průzkumů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…