Fridrichová už bude bez korekce. Populární rubrika v jejím pořadu končí

24.08.2021 19:53 | Ze sítí

Novinář Miroslav Korecký odchází z pořadu 168 hodin. Jeho Malostranské korekce tak na obrazovkách České televize již neuvidíme. Nora Fridrichová a její tým se ohánějí změnou koncepce pořadu. „Čím to chtějí nahradit, nechtějí, ty potvory, říct ani mně,“ napsal končící novinář.

Fridrichová už bude bez korekce. Populární rubrika v jejím pořadu končí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Nora Fridrichová s odznáčkem hnutí Pulse of Europe

Rubrika Malostranské korekce, jež byla dlouhá léta součástí publicistického pořadu České televize 168 hodin a kterou připravoval vedoucí názorové rubriky Mladé fronty Dnes Miroslav Korecký, končí. Konec komentovaných přehledů dění z centra české politiky tvůrci 168 hodin v čele s moderátorkou a dramaturgyní Norou Fridrichovou zdůvodňují změnou koncepce pořadu.

Mluvčí České televize Karolína Blinková k tomu řekla následující: „Rubrika Malostranské korekce byla součástí pořadu 168 hodin od roku 2007. Po patnácti letech chtějí tvůrci divákům představit nový koncept, který se ve vysílání objeví poprvé 5. září.“

Konec oblíbené rubriky potvrdil na svém facebooku i sám Korecký. „Slíbil jsem, že to nerozkecám předčasně, ale když už je to venku... po 14 letech končí ve 168h rubrika Malostranské korekce, k 15. výročí startu pořadu ji nahradí něco, co ty potvory nechtějí prozradit ani mně. Díky České televizi, Noře Fridrichové a někdejšímu dramaturgovi Ondřeji Neumannovi za zajímavou zkušenost,“ napsal novinář.

ABZ

Malostranské korekce obvykle vyvažovaly jednostranný pohled Nory Fridrichové a nabízely neotřelý vhled do politického zákulisí. Korecký možná i proto v příspěvku vyzdvihl, že spolu s Fridrichovou zvládli bez problémů spolupracovat i přes velké názorové rozdíly na politickou situaci. „A 14 let názorového soužití ohně a vody bez výrazných fyzických následků na obou stranách je pro mě malou nadějí, že se tahle země třeba nepovraždí jenom proto, že v ní lidé mají různé názory. Přeju 168 všechno dobré!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…