Gauck končí návštěvu Česka, prohlédne si mladoboleslavskou Škodu

07.05.2014 6:19

Německý prezident Joachim Gauck dnes končí státní návštěvu České republiky. Na její závěr bude debatovat o Evropě a česko-německé minulosti a společně s prezidentem Milošem Zemanem zavítá do mladoboleslavského závodu automobilky Škoda.

Gauck končí návštěvu Česka, prohlédne si mladoboleslavskou Škodu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Zeman s německým protějškem Joachimem Gauckem

Dopoledne se Gauck zúčastní diskusního fóra v rámci projektu Evropské dialogy Václava Havla, kde s ním bude debatovat bývalý český premiér a senátor Petr Pithart.

Poté se německý prezident v doprovodu českého protějšku vydá do Mladé Boleslavi. Prohlédnou si továrnu společnosti Škoda Auto, která patří německé automobilce Volkswagen, a budou besedovat se studenty a učni největšího českého výrobce aut.

Po návratu do Prahy se Gauck odpoledne zúčastní debaty se studenty a představiteli občanské společnosti na téma Zacházení s německo-českými dějinami. Večer odlétá zpět do Berlína.

První německý prezident původem z bývalé komunistické NDR přijel na svou druhou návštěvu České republiky v neděli. Setkal se při ní s nejvyššími představiteli země, na Univerzitě Karlově vystoupil s projevem a navštívil Terezín, kde se Zemanem uctili památku desetitisíců obětí tamního koncentračního tábora.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…