Gazdík: ČT je ostrůvek normální žurnalistiky. Ruská propaganda, to je problém

28.11.2019 9:04

Poslanec Petr Gazdík (STAN) neschvaluje nedávné fyzické a verbální útoky na redaktora serveru Sputnik, respektive na Václava Klause ml. „S agresivitou nesouhlasím, byť ji v některých případech mohu chápat, ale ne omlouvat,“ odpověděl Gazdík na jeden z dotazů čtenářů ParlamentníchListů.cz. Problém je podle něj šíření neověřených informací, které mohou eskalovat agresi ve společnosti.

Gazdík: ČT je ostrůvek normální žurnalistiky. Ruská propaganda, to je problém
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radní Zlínského kraje, poslanec Petr Gazdík a náměstek hejmana Josef Zicha na jednání Zastupitelstva Zlínského kraje

Jeden z dotazů mířil na fyzický útok novinářky Deníku N Petry Procházkové, která dala facku redaktorovi serveru Sputnik Vladimíru Frantovi, a také na vypískání a agresivní pokřiky vůči Václavu Klausovi ml. na Národní třídě.

„S agresivitou nesouhlasím, byť ji v některých případech mohu chápat, ale ne omlouvat. To platí o facce, ale i o pískání na Klause – proč mu přidávat na pozornosti?“ odpověděl Gazdík.

Anketa

Je Pavel Novotný, starosta Prahy-Řeporyjí, dobrý politik?

4%
96%
hlasovalo: 29378 lidí

Čtenář Stanislav se podivil nad „nestranností“ médií. „Ono je to třeba vidět i v médiích, a to i v ČT, kde je nejvíce protežována topka a taky se zde ráda prezentuje. Na Barrandově zase třeba SPD. Je ale pravda, že to tak možná bylo vždy – třeba každý ví, že Právo je levicové, Lidovky nebo Hospodářské noviny zase více pravicové atd. Ale podstatné je, co s tím,“ ptá se Stanislav.

Podle Gazdíka je ale srovnání České televize a TV Barrandov nesmyslné. „ČT zatím stále ještě vidím jako ostrůvek normální žurnalistiky, i když se mi pochopitelně nelíbí vše, ale všechno se nebude líbit nikdy všem z nás. A s TV Barrandov bych ji rozhodně nesrovnával. Nejde ani tak o to, zda je deník levicový nebo spíš doprava, ale zda dodržuje zásady novinařiny: ověřuje si zdroje, nepíše bláboly nebo účelové články,“ má jasno Gazdík. A dodává, že největší problém je v současnosti s proruskou propagandou, která „věří nesmyslům a pokládá je za pravdivé a zaručené zprávy“.

U jiného dotazu se poté Gazdík pochlubil, že hnutí STAN má po republice téměř tisíc starostů či místostarostů. „Hnutí STAN má registrováno členství u téměř 1800 osob. Po loňských komunálních volbách získalo hnutí STAN se Starosty pro Liberecký kraj přes 4000 komunálních mandátů. Z toho téměř 1000 nových zastupitelů se ve svých obcích stalo starosty či místostarosty,“ je spokojený Gazdík, bývalý předseda hnutí STAN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…