Gazdík oplatil Zavadilovi vtip se zkratkou TOP. Prozradil nám, jak se říká ČSSD

01.05.2014 12:41

Sněmovní bonmot sociálního demokrata Jaroslava Zavadila vyvolal ohlas místopředsedy sněmovny Petra Gazdíka. Poslanec z klubu TOP 09 a Starostů se ozval proti žertovnému rozklíčování zkratky TOP a pochlubil se, že on zase slyšel podobné nelichotivé vysvětlení iniciál ČSSD.

Gazdík oplatil Zavadilovi vtip se zkratkou TOP. Prozradil nám, jak se říká ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany Starostové a nezávislí Petr Gazdík

Poslanec Jaroslav Zavadil ve sněmovní rozpravě kritizoval penzijní politiku předchozích pravicových vlád, zejména pak někdejšího ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. Při té příležitosti zavtipkoval na účet jeho strany TOP 09.

„Já jsem si samozřejmě pak trošičku s nadhledem a s takovým bonmotem, když jsem si uvedl ty zkratky TOP, tak pak mně došlo, proč k tomu trvalému okradení penzistů došlo,“ zaznělo od sněmovního pultíku. Vtípku si povšiml server Prvnízprávy.cz.

Když ParlamentníListy.cz o sněmovním bonmotu bývalého odborářského předáka Zavadila napsaly, ozval se s reakcí Petr Gazdík. Místopředseda sněmovny zastupuje hnutí Starostové a nezávislí, které má se zesměšněnou TOP 09 společný poslanecký klub.

Gazdík se proti vtipu ohradil a dodal, že on sám naopak slyšel podobně humorné rozklíčování zkratky ČSSD. Sociální demokraté by si podle něj mohli říkat „Česká strana sebere dětem“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník, jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…