Gazdík proti Nečasovi: Ať si starostové s portréty dělají, co chtějí

10.01.2013 15:55

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petr Gazdík považuje sundávání portrétů prezidenta Václava Klause v obcích a školách kvůli amnestii za výraz osobní svobody. Gazdíkovi se nelíbí vyjádření premiéra, který to považuje za zbytečné a hloupé gesto. Napsal server iDnes.cz.

Gazdík proti Nečasovi: Ať si starostové s  portréty dělají, co chtějí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

"Pokud žádný předpis neukládá, aby starostové portrét prezidenta vyvěsili a je výrazem jejich individuální svobody, že to udělají, měli by prezident i premiér ctít individuální svobodu těch, kdo se rozhodnou obraz prezidenta Václava Klause sundat, protože ctí nějaké elementární morální zásady a s podobou amnestie mají problém," řekl Gazdík serveru iDnes.cz.

Premiér Petr Nečas ale sundávání portrétů považuje za předčasné, zbytečné a hloupé gesto. Prý se tak projevují letité a skrývané politické antipatie. „Jsem zvědavý, jestli se tak tito starostové a ředitelé škol budou chovat i v případě nového prezidenta, pokud s ním v něčem nebudou zásadně souhlasit," vyzval Nečas.

Gazdík má pochyby, zda někteří odsouzení o amnestii nevěděli dopředu

K protestu proti amnestii Václava Klause se připojilo už 600 starostů. Gazdík má také podezření, zda někdo z obviněných nevěděl o amnestii dopředu. Například bývalý náměstek zlínské primátorky Martin Janečka se v listopadu chlubil, že nepůjde do vězení. Byl přitom brněnským krajským soudem odsouzen za podplácení insolventního správce ke dvouletému trestu vězení a pokutě 400 tisíc korun.

Sundávání portrétů už dříve odsoudil prezidentův mluvčí Radim Ochvat. Připomněl, že pokud to dělají ředitelé škol, měli by alespoň pamatovat na děti a chránit je před projevy pokleslého politického boje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…