Gazdíkův senátor: A já si myslel, že po arogantním prezidentu Klausovi už nemůže přijít nic horšího...

28.01.2016 16:39

V úterý 26. ledna uplynuly tři roky od zvolení Miloše Zemana prezidentem republiky. Jeho dosavadní působení ve funkci velmi kriticky zhodnotil senátor STAN Jan Horník.

Gazdíkův senátor: A já si myslel, že po arogantním prezidentu Klausovi už nemůže přijít nic horšího...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Horník

Miloš Zeman byl prezidentem republiky zvolen ve druhém kole prezidentské volby 26. ledna 2013. Získal 2 717 405 hlasů, což znamenalo 54,8 procenta odevzdaných hlasů. Poražený Karel Schwarzenberg obdržel 2 241 171 hlasů (45,19 procenta).

„Myslel jsem si, že po předchozím arogantním prezidentu Klausovi už nemůže přijít nic horšího. Podcenil jsem svůj úsudek a voliče. Miloš Zeman nás denně přesvědčuje o tom, co vlastně je za člověka a že jeho úkolem je otočit kormidlo naprosto opačným směrem, než kam jsme po roce 1989 mířili. Miloš Zeman ještě neřekl své poslední slovo, takže bude ještě hůř!“ uvedl pro ParlamentníListy.cz senátor STAN Jan Horník.

Prezident dolních deseti milionů

Miloš Zeman 8. března 2013, den po skončení druhého volebního období Václava Klause, složil ve Vladislavském sálu Pražského hradu slavnostní slib a svým podpisem pod slibem se stal třetím prezidentem České republiky.

Miloš Zeman na krátké tiskové konferenci slíbil po svém zvolení, že bude lidi sjednocovat, ne je rozdělovat. „Řekl jsem už mnohokrát, že chci být prezidentem dolních deseti milionů a mezi nimi jsou jak voliči Miloše Zemana, tak Karla Schwarzenberga. Nechci být prezidentem mafií, které parazitují na naší společnosti a vysávají z jejího těla krev, aniž jí vracejí jakoukoliv reálnou hodnotu,“ dodal.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…