Generál Pavel nechce dopustit, aby byl prezidentem Babiš. Cítí výzvu

08.06.2022 22:40

Generál Petr Pavel se nedávno nechal slyšet, že je připraven vzdát se své případné prezidentské kandidatury, pokud se objeví vhodnější kandidát s potenciálem výhry ve volbách. Nechce však dopustit, aby se novou hlavou státu stal expremiér Andrej Babiš (ANO), ten je podle nejnovějších průzkumů nadále favoritem prezidentských voleb.

Generál Pavel nechce dopustit, aby byl prezidentem Babiš. Cítí výzvu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Generál Petr Pavel

„Jsem pevně rozhodnutý do prezidentské volby jít,“ uvedl Pavel v rozhovoru pro Aktuálně.cz s tím, že oficiální oznámení kandidatury považuje spíše za věc konkrétní taktiky a vhodného času. Ten zatím nenastal.

Celý rozhovor ZDE.

Od čtvrtka je možné Pavla podpořit podpisem pod jeho kandidaturu, zájem je prý velký: „V posledních týdnech nám chodilo velké množství dotazů a žádostí od příznivců, kteří se chtěli do sběru podpisů zapojit. Byla by škoda jejich podporu nevyužít,“ tvrdí.

Nikdo ze současných kandidátů na prezidenta podle něj nevypadá, že by měl reálnou naději porazit Andreje Babiše, jeho vítězství ale nechce dopustit: „V okamžiku, kdy prezident Miloš Zeman sdělil, že jeho preferovaným kandidátem na pozici hlavy státu by byl Andrej Babiš, uvědomil jsem si, co Babiš reprezentuje, tak jsem si řekl: toto tedy ne.

Nebudu jen sedět doma a nadávat, že by mohl být prezidentem někdo takový. Navíc Babiš je podle průzkumů pořád na prvním místě. Je to tedy hlavní soupeř a já cítím výzvu ho porazit,“ uvedl Petr Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…