Generál Pavel předběhl údajný útok z Hradu a od Babiše. Zahradil se ozval. A byl umlčen

20.12.2022 17:45 | Ze sítí

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) zkritizoval generála Petra Pavla, který prohlásil, že ho ve druhém kole prezidentské volby nechce Rusko, Hrad ani Andrej Babiš. Podle Zahradila tím Pavel uškodil jen sám sobě, protože „kopl“ do milionů Zemanových a Babišových voličů. Zahradilova matematika a kritika kandidáta, kterého podpořila koalice SPOLU, spustily masivní kritiku na europoslancovu hlavu.

Generál Pavel předběhl údajný útok z Hradu a od Babiše. Zahradil se ozval. A byl umlčen
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Prezidentský kandidát Petr Pavel se rozhodl, že v rámci své kampaně předem odkryje a vysvětlí některé dezinformace, které proti němu prý na poslední chvíli chystali jeho odpůrci.

„Víme, že se tyto informace shromažďují, a ať budou použity, nebo ne, tak se k nim chci už dopředu postavit čelem,“ uvedl Pavel podle informací serveru Seznamzprávy a dodal, že ho lidé z Hradu, kolem Andreje Babiše a prorusky orientovaní nechtějí za žádnou cenu ve druhém kole.

„Rusko, Hrad ani Andrej Babiš mě ve druhém kole nechtějí. Proto jsem si jedním z jejich útoků už prošel a ještě plánují další. V životě jsem zažil větší tlak a tímhle mě nesloží. Na souboj s nimi jsem připravený,“ uvedl k tomu na Twitteru.

 

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Pavla za tato slova podrobil kritice europoslanec ODS Jan Zahradil, podle nějž Pavel takto zbytečně „kope“ do několika milionů voličů. „Když chceš být ‚společným prezidentem‘, pročež si kopneš do 2,8 mil. voličů Zemana a 1,5 mil. voličů Babiše. Aneb dojdou-li všechny přísady do kampaně, vraž tam Hrad, Agrofert a Rusko. Radí J. Babica,“ napsal s dávkou ironie Zahradil.

 

 

Kde ovšem vzal Zahradil tato čísla, je pro mnohé záhadou. „Na těch 2,8 milionu voličů Zemana jste přišel jak? Vždyť Zeman má teď approval rating asi 20 procent,“ ptá se například novinář Petr Honzejk.

 

 

Nad Zahradilovými čísly se zamyslel i novinář a režisér Dan Přibáň, který upozorňuje, že číslo Zemanových voličů je nejspíše ze druhého kola prezidentských voleb v roce 2018 a číslo Babišových voličů asi zase z odhadů pro první kolo nadcházejících voleb. „Takže si kopl do 4,3 milionu voličů? Nebo co se snažíte říci? Vezmete číslo z druhého kola, z odhadů pro první kolo a plácnete je za sebe? Voliči Babiše mají masivní překryv s voliči Babiše. A jde o voliče nedemokratických totalitářů. Chápu, že se vás to musí dotýkat,“ uvedl Přibáň s překlepem v myšlence, že voliči Babiše a Zemana se nedají sčítat, protože se překrývají.

 

 

Jiné komentáře už se nevěnovaly číslům, ale jejich autoři se hojně podivovali, proč Zahradil útočí na kandidáta, který má podporu SPOLU. „Když jsi blbec a kopeš do kandidátů, které tvoje vláda podporuje aneb europoslanec za Vietnam Zahradil,“ stojí v jednom z příspěvků.

 

 

„Nevím, opravdu jsi členem správné strany? Neuvažoval jsi o změně dresu? Jako už mnoho tvých kolegů,“ ptá se další uživatel.

 

 

Některé příspěvky šly ještě dále. „Nechcete jít s Cyrilem Svobodou už konečně do Ruska?“ vyzývá jiný komentář.  

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…