Generál Šedivý: Rusko nemá separatisty pod kontrolou, stejně jako Putin své generály

16.02.2015 15:02

Příměří na Ukrajině, které začalo platit v noci ze soboty na neděli, není dordžováno. V průběhu neděle došlo nejméně k 112 incidentům, z porušování klidu zbraní se obviňují obě strany. Moskva nemá podle armádního generála Jiřího Šedivého separatisty pod kontrolou. „Druhá věc je, že Putin nemá pod kontrolou ani své generály,“ řekl ve zpravodajském pořadu ČT 24 Šedivý.

Generál Šedivý: Rusko nemá separatisty pod kontrolou, stejně jako Putin své generály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý náčelník Generálního štábu AČR Jiří Šedivý

Podle posledních agenturních zpráv boje u Debalceve stále pokračují. Povstalci odmítli vpustit na ovládané území i mezinárodní pozorovatele. To vše podle armádního generála Jiřího Šedivého svědčí o tom, že Moskva nemá separatisty zcela pod kontrolou, a navíc na ně pravděpodobně nemá až takový vliv, jak se všeobecně myslí. „Další otázkou je, zda-li prezident Putin má pod kontrolou svoje generály, kteří separatisty podporovali,“ řekl Šedivý a dodal, že pokud by je měl, tak by se nemohlo stát, že by zde docházelo k přesunům těžké techniky.

Ruský prezident Vladimir Putin pak podle názoru Šedivého neměl ani jistotu, jak budou separatisté reagovat na závěry minské konference. „Ukrajinská strana zatím respektuje minskou dohodu, ale problémy jsou na straně separatistů, a je to teď na straně Ruska, jak je donutí, aby složili zbraně,“ řekl v televizi Šedivý.

Armádní generál Jiří Šedivý také věří, že dojde k naplnění bodů minské dohody, „...ale nebude to jednoduché ani významně rychlé,“ uvedl.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: bra

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…